Categorii
Arhiva General

Spitalul Tractorul, Brașov, pierde pacienți. UPDATE: a fost găsită fără suflare în câmp!

Știrea de pe ProTV ne spune că o femeie în vârstă a fost dusă cu salvarea la Spitalul Județean și, de acolo, la Spitalul Tractorul, apoi rudele au plecat spre casă ca să aducă haine. Femeia dusă la spital a cerut să fie externată înainte de a ajunge rudele înapoi iar o infirmieră a dus pacienta, îmbrăcată în halat de casă, la un taxiu.

UPDATE: S-au constatat ilegalități la Spitalul Tractorul, ilegalități ce au dus la moartea bătrânei.

Notă: există o pagină de eveniment creată special pentru căutarea pecientei pierdute. Ajută și tu!
Notă1: Pe 10 martie s-au depus lumânări la Spitalul Tractorul în amintirea bătrânei ucisă de nesimțirea doctorilor de acolo.

Știrea:

Nici un doctor sau infirmier de la Spitalul Tractorul Brașov nu s-a întrebat dacă nu cumva este mai bine să aștepte rudele. Cei ce au luat-o în primire știau că trebuie să vină rudele și, totuși, au lăsat-o să plece.

Acum rudele ei o caută disperate și au lăsat mesajul de mai jos pe Facebook:

Crina Coliban
Bunica mea a DISPĂRUT astăzi, la ora 07:00.
Adusă cu Ambulanța de la Spitalul Județean in Spitalul Tractorul, medicul de gardă a intrebat-o „cum se simte”, bunica a spus că vrea acasă şi medicul i-a semnat externarea (!!)
Bunica a plecat însoțită de o infirmieră care s-a oferit să o ducă la un taxi (!) din spital:
– in tricou
– pantaloni de pijama şi
– papuci de casă.
Taximetristul nu a luat-o.
A fost văzută înfăşurată cu o păturică albă în dreptul patiseriei de lângă Piața Tractorul. Spune că vrea acasă „la Brăila” şi nu cunoaşte adresa din Braşov.
Vă rog…orice detaliu e de ajutor.

Poza:
pacient-pierdut-spitalul-judetean-brasov

Am mai scris aici despre medici iresponsabili și criminali. Întâmplarea aceasta nouă vine ca o completare.

Medicii nu se dezmint. O parte dintre medici sunt chiar foarte drăguți, dar prea des văd în jurul meu bătaia de joc a branșei ca să mă pot abține de la generalizări.

Acum trebuie întrebat:
– cine a fost de gardă?
– cine a dus-o pe femeie la taxi pe frigul ăla?
– cine este cel care a luat-o în primire?
– cine a semnat fișa de externare?
– cine răspunde dacă femeia este descoperită moartă într-o văgăună?

Aici ar merita făcute niște plângeri la poliție și Colegiul Medicilor.

Desigur, cei de la Spitalul Tractorul, ba chiar cei de la Județean, ar merita și o serenadă făcută de mulțimea de oameni care au fost tratați ca animalele de-a lungul timpului acolo. Serenadă = mișcare de protest în care să prezentăm public pozele doctorilor care ucid și care își bat joc de oamenii de care ei trebuie să aibă grijă.

Desigur, aș vrea să aflu ce zice și partea cealaltă. Sunt curios să văd cum argumentează ei pierderea pacientului.

UPDATE 08 mar 2015 @ 10:53: Medicii de la Tractorul cică sunt „acoperiți”. Am mai auzit undeva asta: atunci când doctorul ce urma să o opereze pe mătușa mea îi spusese verișoarei mele că poate găsi tertipuri legale ca să nu o opereze. Omul era „acoperit”.

Crina Coliban, nepoata doamnei zice în zona de comentarii pe Facebook:
„Dr Grigore e doamna care a externat o.
Dodv legal, conducerea spitalului ne a zis ca „sunt acoperiti”. Bunica a semnat ca refuza internarea (desi venise cy Ambulanta in Urgenta, transfer intre spitale).
Dpdv moral, purtatorul de cuvant al spitalului a spus ca „da, ea nu ar fi lasat-o sa plece pe strada in pijamale:”

UPDATE 08 mar 2015 @ 19:30: Se pare că doamna Ioana Caloian a fost găsită fără suflare pe un câmp dinspre Feldioara. Am aflat lucrul acesta de pe Facebook (imagine) și se pare că deja a fost dată știrea la TV.

UPDATE 08 mar 2015 @ 22:30: Vali a scris despre acest caz iar cei de la Romania Libera au detalii mai multe ( also on Mediafax).

5 răspunsuri la “Spitalul Tractorul, Brașov, pierde pacienți. UPDATE: a fost găsită fără suflare în câmp!”

un spital se confrunta cu probleme reale, nu e azil de batrani, dupa ce esti consultat si diagnosticat esti externat de multe ori, vina e in totalitate a familiei, daca femeia are probleme cu capul trebuia insotita in permanenta de cineva.

Din comentariile de la Zoso.ro vad ca situatia a fost cumva altfel: ” Familia nu a lasat-o singura pe holuri, a lasat-o in ambulanta, cu fisa medicala pentru internare. Ambulanta a lasat-o in hol la Tractoru, pe un scaunel, de unde a trimis-o acasa dupa ce au intrebat-o cum se simte.”

De aici: http://www.zoso.ro/lasat-bunica-singura-spital-acum-altcineva-vina-murit/#comment-920061

Inteleg ca nu e azil de batrani, dar trebuie sa le PESE. Nu am vazut multi doctori sa fie oameni carora sa le pese de oameni. Pacientii sunt doar „material de lucru” si atat, nu oameni.

Dar tie iti pasa de ei? un medic debutant poate sa traiasca decent din salariu? la 40 de lei pe luna e cam pervers sa te astepti la un sistem medical decent.

Salariile mici nu sunt motiv sa uiti de bun simt si de educatie. Pot da si 1 leu pe luna la santatae, daca acolo sunt oameni care trebuie sa isi faca treaba. asteptarea mea este sa isi faca treaba. Nu ma intereseaza ca dau putin sau mult (dau mult mai mult la sanatate decat 40 de lei).