Categorii
Arhiva Blogging General

Ca o nenorocire să se întâmple este nevoie ca tot lanțul să fie slab #muiepoliția

Ca și în cazul bătrânei lăsată în grija Spitalului Brașov, găsită moartă pe un câmp lângă oraș a doua zi, a fost un întreg lanț al incompetenței care a trebuit să funcționeze ca la carte. Adică, fiecare verigă din lanțul respectiv a fost o verigă slabă, proastă, care a dus a moartea femeii.

La fel și în cazul multor crime sau morți din România, mai ales cazul criminalului în serie din Caracal: un întreg lanț de oameni a trebuit să își ignore datoria de ființă umană ca mai apoi să se întâmple nenorocirea. Fata de 15 ani ar fi fost azi în viață dacă măcar un singur om din lanțul ăsta punea un stop și făcea ce trebuia.

Și da, condamn, din nou, polițiștii care, asemeni multor învățători și profesori din România, nu sunt altceva decât niște asistați sociali care nu și-au putut găsi loc de muncă la privat.

Incompetența și nepăsarea polițiștilor din România are niveluri crase.

Ce am avea nevoie: grupuri de oameni care să împartă dreptatea în cartiere, respectiv paznici de cartier dintre oamenii care locuiesc în zona respectivă. Da, am avea nevoie de niște „vigilante”, așa cum vezi în filmele americane.

Când poliția nu își face treaba ține de omul de rând să facă ordine, inclusiv în curtea secțiilor de poliție. #muiepoliția