Categorii
Arhiva Personal

UPDATE: Ancheta arată nereguli la Spitalul Tractorul. Doctorița de la Spitalul Tractorul, care a lăsat o bâtrână de 82 de ani să moară, nu este acoperită legal

Să zici că doctorița de la Spitalul Tractorul este acoperită legal este ca și cum ai zice că un text completamente greșit din punct de vedere istoric este valid pentru că gramatica a fost respectată întru-totul. Doctorița de gardă de la Spitalul Tractorul a permis unei bătrăne de 82 de ani să plece din spital, deși nu era tocmai în toate facultățile mintale.

UPDATE: Ta-da. Așa cum am scris și mai jos, o anchetă amănunțită va scoate la iveală greșelile Spitalului Tractorul. De la Mediafax aflu că doctorița Veronica Grigore nici măcar nu lucra la Spitalul Tractorul, ci ea ținea locul doctoriţei Eva Ionel. Via mediafax:

Potrivit directorului medical al Spitalului ”Tractorul”, Daniela Neculoiu, dr. Veronica Grigore a fost rezidenta doctoriţei Eva Ionel la Spitalul Judeţean Braşov, iar în prezent lucrează ca medic specialist reumatolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristof, din Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din surse apropiate rudelor bătrânei, pe numelele ei Ioana Caloian, am aflat că paznicul de serviciu a văzut că ceva nu este în regulă cu pacienta și a insistat pe lângă ea să aștepte rudele. La un moment dat, o infirmieră zeloasă a considerat că este de cuviință să ducă bătrâna la taxi, deși nu avea bani la ea și nici rudele nu veniseră să o preia.

Faptele bune duc în iad sau doar vroiau să scape de ea cât mai repede, dat fiind că se făcea schimbul de gardă?

Vali spune aici că familia trebuie să facă tot posibilul să fie cu bătrâna la Spitalul Tractorul, însă știu din aceleași surse că cei de la ambulanță au cerut rudelor să aducă lucruri pentru internare și nu le-au dat voie să vină cu pacienta în ambulanță cât era transportată de la Spitalul Județean la Spitalul Tractorul.

Vina familiei, dacă pot zice așa, este că s-au încrezut în vorbele doctorilor.

Familia, având ÎNCREDREA că ambulanța și doctorița din partea cealaltă îsi fac treaba, a plecat către casă pentru a aduce lucruri pentru internare. La internare nu mergi numai cu pijamale noi, dar și cu papa, săpun și alte bazaconii. Normal că aduci și medicamente pentru că spitalele se plâng de lipsa lor. Așa că au avut nevoie de vreo oră să pună la punct treburile.

Când au venit la Spitalul Tractorul au aflat că doctorița de gardă, doamna Grigore, i-a dat drumul pacientei pe motiv că aceasta nu dorea internarea. Normal că un om în vârstă, care nu este în toate facultățile mintale, va cere să i se dea drumul. Cine ar vrea să stea în spitalele de la noi unde știe că este tratat ca un animal de mâna a treia?

Ajungând acum la acoperirea legală, văd ca medicii s-au raliat repede în a spune că doctorița a făcut ceea ce trebuia. Sigur? Nu. Rezultatul este că bătrăna a rătăcit prin oraș aproape două zile, a primit la un moment dat o pătură și apoi a mers pe un câmp dintre Feldioara unde a fost găsită fără suflare, cu picioarele goale și acoperită în acea pătură.

Să zici că ești acoperit legal când acțiunea ta a dus la moartea unui om, și mai ales o moarte cruntă prin îngheț, nu este deloc un lucru corect. Este ca și cum scrii un text istoric plin de inepții, dar pentru că este scris corect gramatical este considerat o lucrare istorică valabilă. No can do that.

Familia ar trebui să facă plângere penală (s-a deschis dosar penal deja: ucidere din culpă) pentru neglijență în serviciu ori pentru ucidere din culpă. Tot familia ar trebui să dea în judecată spitalul. Apoi noi, restul, ar trebui să susținem o inițiativă de a schimba sistemul, modul în care doctorii ne tratează, modul în care doctorii se acoperă. Ne trebuie legi noi în această direcție.

Am avea nevoide de doctori care să fie și polițiști în același timp. Asemenea oameni ar căuta adevărul și nu l-ar îngropa cum au făcut în cazul Spitalului Tractorul și în alte cazuri.

Legat de oameni acoperiți legal, cred că îți aduci aminte de doctorul care știa că pacientul lui e bolnav de SIDA, dar sub acoperirea legii și a „legalității” nu a informat publicul despre boala pacientului. Pacientul s-a culcat cu o serie de fete pe care le-a infectat.

Consider că doctorul era îndreptățit să meargă la Poliție și să explice cazul, mai ales că stia că pacientul este bolnav și că infecta fetele din sat, dar a ales să nu o facă sub presiunea amenințărilor familiei. Era acoperit legal doctorul? Nu. A ajuns părtaș la o crimă și a zis „sunt acoperit de lege”. La fel și la Spitalul Tractorul.

O investigație amănunțită de la Minister și de la Poliție va scoate, sigur, la iveală faptul că medicul de gardă a vrut să scape urgent de pacientă.

Să consideri familia vinovată de moartea bătrânei este ca și cum ai considera femeia vinovată că a fost violată sau biciclistul că i s-a furat bicicleta. Din păcate am văzut destule comentarii care lovesc tot în familie, deși responsabilitatea era, în acel moment, pe umerii doctorilor de la Tractorul. Dacă și un paznic putea să își dea seama că femeia nu era în apele ei, atunci dcotorița trebuia deja să acționeze în consecință, Dar, în schimb, a preferat să scape de pacientă.

I-a reușit, dar sper să fie ultimul pacient de care se mai îngrijește în viața asta. Merită trimisă la sapă pentru neglijența crasă.

Notă: nu toți doctorii sunt așa. Într-un articol viitor voi exemplifica doctori care fac lucruri frumoase pentru oameni, care educă și care demonstrează că îți poți păstra umanitatea și în această meserie.

UPDATE: Gândul.info ne spune că patru oameni ar fi putut salva viața bătrânei:

Cel puţin patru oameni ar fi putut să o oprească să plece din spital sau să alerteze autorităţile: medicul care a externat-o, agentul de pază al spitalului, infirmiera care a condus-o în staţia de taxiuri din apropiere şi taximetristul care a dat-o jos în momentul în care i-a spus că vrea să ajungă la Brăila.