Anunțam zilele acestea că îmi schimb hostingul de la Go Daddy, pentru că se încărca extraordinar de greu.
După ce am pățit de mai multe ori să mi se încarce greu blogul (chiar și câte 2 minute) am ales să mă mut cu cățel și purcel (domeniu și hosting) în România. La recomandarea lui Kriogen am ales să îmi iau hosting de la Brainhost. Mulțumesc! Primele impresii: se încarcă mult mai repede decât la Go Daddy. Înainte de design și conținut, viteza de încărcare a blogului este crucială. Degeaba scrii bine și ai un design frumos dacă omul nu ajunge să le vadă.
Pentru a-mi face blogul să funcționeze puțin mai repede am adăugat codul de mai jos în fișierul .htaccess. Sorry, cei de pe wordpress.com nu pot face această modificare. Iată codul:
Header unset ETag
FileETag None
<FilesMatch „(?i)^.*\.(ico|flv|jpg|jpeg|png|gif|js|css)$”>
Header unset Last-Modified
Header set Expires „Fri, 21 Dec 2012 00:00:00 GMT”
Header set Cache-Control „public, no-transform”
</FilesMatch>
<IfModule mod_deflate.c>
<FilesMatch „\.(js|css)$”>SetOutputFilter DEFLATE
</FilesMatch>
</IfModule>
Ce face acest cod? În primul rând specifică browserului să țină în cache mai mult timp (până în 2012, mai exact) anumite fișiere (imagini, css și javascript). Asta înseamnă că, la o nouă revenire pe blogul meu, browserul tău nu va mai reîncărca acele fișiere de pe serverul meu ci le va lua de la tine din calculator unde le are salvate într-o zonă plină de pitici rozalii, numită cache. 😀
Vezi folosirea cuvântului deflate. Fără să fiu programator web îți pot zice că este vorba de comprimarea fișierelor pentru a fi servite mai repede de către server. Mai am și pluginul Wp-Cache instalat, plugin care îmi creează pagini statice pentru articolele mele și așa le va servi mult mai repede.
În concluzie, cu toate că aveam aceste lucruri DEJA făcute, hostingul de la Go Daddy este de toată bafta. Lucru de ținut minte: hostingul este cel care își zice cuvântul și, cel puțin deocamdată, sunt mulțumit că am mai scos alți bani din buzunar pentru blog. De ce? Pentru că avem nevoie de viteză. Need for speed.
Cum se încarcă blogul tău?
13 răspunsuri la “Need for speed”
eu nu prea am avut probleme cu blogul tau, ma refer la momentele in care mergea totusi 🙂 si ca sa-ti raspund la intrebare, blogul meu se incarca foarte bine zic eu 🙂
Ma bucur ca a mers blogul meu cat de cat 😀
Eu cand ti-am zis ceva de hosting tu mi-ai spus nu stiu ce despre implicatii sentimentale… acum vezi si tu ca dragostea nu e de-ajuns 🙂
Da, am vazut clar :)) si m-am lecuit. Acum merg pe interes :))
Eu am blogul la blogway, plătesc un pic cam mult dar merită. N-am acces la cp dar dacă am probleme rezolvă băieții în maxim 24 de ore. Era o perioadă când dashboard-ul se încărca ca naiba, până au făcut de au alocat fiecărui utilizator partea lui de spațiu etc, de atunci nu am mai avut probleme.
Ca să îți optimizezi blogul un pic mai bine folosește firebug și în webmaster tools (de la google) există un instrument care merge cu firebug și îți mai spune niște trucuri. Comprimarea css-ului, javascript. Dar el ți le dă doar trebuie să-l rulezi ;).
Părerea mea e că chestia asta cu firebug e mai utilă, fiindcă sunt destui utilizatori care nu țin cach-ul în calc mai mult de 3 zile. Eu rulez ccleaner o dată la câteva zile și șterg totul :D.
Mai, ce pot sa zic. Mi se mica bine de tot acum blogul. Cele trei tweakuri isi au efectul pozitiv 😀 Cum am zis, hostingul este si el ok.
era si timpul Manu! Felicitari pentru noul pachet de hosting. Oricum, este de preferat sa ai blogul gazduit la un provider din zona ta de interes.
Da, asta era si ideea. Fiind in Romania este mai usor de accesat. Plus ca sunt mult mai putine site-uri pe acelasi IP decta la Go Daddy. Si asta are importanta. Multumesc.
Multumim de recomandare domnule 🙂
Eu sunt acasa momentan, si sunt pe RDS, iar blogul ti se incarca foarte repede.
Multi se lasa vrajiti de UNLIMITED ala care il tot scot in fata cei de la godaddy si altii din afara, insa…intr-un final toti realizeaza ca asa ceva nu exista mai ales la banii putini pe care ii cer ei.
O zi faina.
Merci si eu. am mai recomandat Brainhost si altuia. Vedem acum ce va alege!
interesanta optiunea asta dar de ce sa nu modificam pana in 2068? care e faza cu 2012 si tu crezi in sfarsitul lumii?
Eh, nah. Sfarsitul lumii a inceput in februarie anul asta :)) Poti pune acolo orice data, nu e bai 😀
[…] sfaturi legate de optimizare pentru viteză le-am notat aici. Este și un cod pe care îl poți folosi în .htaccess pentru compresie și […]