Categorii
Arhiva Optimism

Cât de mult contează să ai un hosting bun

Contează foarte mult. Dacă vrei să primești vizite pe site-ul sau blogul tău, atunci trebuie să ții cont foarte mult de viteza de încărcare oferită de hosting.

Am avut numai trei luni blogul la Go Daddy și nu am fost mulțumit aproape deloc. Este ușor să fii păcălit de faptul că nu îți limitează traficul, dar este doar un mod de a te atrage la un hosting prost. Acum am la Brainhost. Se încarcă mult mai repede.

Câteva sfaturi legate de optimizare pentru viteză le-am notat aici. Este și un cod pe care îl poți folosi în .htaccess pentru compresie și cache:

Header unset ETag

FileETag None

<FilesMatch „(?i)^.*\.(ico|flv|jpg|jpeg|png|gif|js|css)$”>

Header unset Last-Modified

Header set Expires „Fri, 21 Dec 2012 00:00:00 GMT”

Header set Cache-Control „public, no-transform”

</FilesMatch>

<IfModule mod_deflate.c>

<FilesMatch „\.(js|css)$”>SetOutputFilter DEFLATE

</FilesMatch>

</IfModule>

 

Ideea este ca blogul/site-ul tău să se încarce în cel mult trei secunde. Dacă treci de trei până la zece secunde l-ai pierdut pe vizitator și sunt șanse mari să nu revină.

Un alt lucru important este să ai un serviciu de suport care te ajută foarte repede. Așa că, dacă vrei să alegi un hosting bun fii atent la: păreri despre modul în care funcționează hostingul (cauți cu Google), vezi să aibă suport 24/24 (măcar să poți lua legătura prin mail, dacă nu prin telefon non-stop) și să nu fie exagerat ca preț.

În aceeași măsură, în nici un caz să nu iei cel mai ieftin plan de hosting. Deloc. De ce? Pentru că ce este ieftin funcționează… ieftin. Alege măcar soluții de mijloc. De exemplu, eu nu am avut nimic împotrivă să plătesc 250 de lei pe an hostingul la Brainhost (Gold Brain). Și nu îmi pare rău.

Tu ești mulțumit de hostingul tău?

Notă: Acesta este un articol publicitar. Am hostingul la Brainhost și îmi place viteza de încărcare a blogului. Dacă îți place blogul Obișnuit.eu și vrei să îmi oferi o bere pe calea electronilor internauți, îi poți direcționa pe cei dornici să își ia hosting să dea clic pe bannerul Brainhost din secțiunea Reclama ta (sidebar). Mulțumesc!

Sursa imagine.

5 răspunsuri la “Cât de mult contează să ai un hosting bun”

Discuti cu baietii. Fa si un reverse ip si vezi cate site-uri sunt la acelasi ip cu tine 😀

Eu sper sa se rezolve. Timp de 2 ani si jumatate n-au fost probleme majore. Sper sa sa fii fost doar un accident.

am scris eu un articol despre viteza de incarcare a paginii si seo… sincer, cred ca nu afecteaza ranking-ul daca ti se incarca pagina cu 1-2 secunde mai greu, insa e vb de utilizator, care nu e obisnuit sa astepte prea mult.. daca ti se incarca paginile in 5 secunde, naspa:D

eu nu zic de unde am hosting, ca sa nu creada lumea ca le fac reclama, insa se poate vedea foarte usor la un whois… ideea e ca sunt f multumiti de ei, am vreo 4 site-uri gazduite la ei si pe urmatoarele tot la ei le voi gazdui, daca va fi vb de bloguri pe .ro…. in afara prefer bluehost… foarte buni si aia.. imi pare rau ca ai avut pb cu godaddy… mie sincer imi place de Bob Parson, are principii faine, spune chestii interesante pe video blogul lui, dar nu prea-mi place marketingul lui agresiv:)

Treaba este ca Google te penalizeaza la SEO daca ti se incarca prea greu. Ce l putin asa se aude la emisiunile de podcasting din SUA. E adverat, daca sta mult vizitatorul pana ti se incarca pagina iti poti lua adio de la el. si daca ai un magazin online inseamna ca pierzi. Mult!

Go Daddy are servicii ok, dar cu hostingul sunt cam degeaba. Si asta o zic foarte multi oameni. Imi luasem hosting de la ei pentru ca imi place emisiunea Geek News Central, a lui Todd Cochrane si Go Daddy este sponsor acolo. Dar, asta e!

Mergem fiecare unde ne este mai bine!