Categorii
Arhiva Blogging

Lung este drumul

Ne-am întâlnit din nou. Și a fost bine. Am fost puțini, dar asta nu înseamnă că nu am avut ce discuta sau că am fost în pană de idei. Ba, din contră. Articolul foarte lung pe care l-am scris drept follow-up este mărturie a faptului că putem face lucruri frumoase cu o mână de oamnei hotărâți.

Citește cele mai noi știri de la întâlnirea Social Media Brașov. Sigur nu te va lăsa rece.

Din multele lucruri discutate voi lua, ca un leneș ce sunt, cu copy&paste, ideile cele mai importante.

Efectele pe care le-am observat legat de oficializarea unor întâlniri periodice între bloggerii brașoveni pot fi rezumate în următoarele idei:

  • crearea unui ritm – lucru amintit și de Vali la workshopul ținut în urmă cu o săptămână. Cu alte cuvinte, obișnuiește oamenii ca, la perioade regulate, să oferi articole noi. Legat de grup, deși avem numai câteva întâlniri la activ, oamenii nu își mai pun problema dacă se fac întâlnirile, ci câți vor veni! Este o schimbare de perspectivă, în mod pozitiv zic.
  • activități de educare – faptul că se știe de existența acestui grup dornic de a învăța mai multe despre social media a determinat organizarea primului workshop și, în mod sigur, și a altora susținute de oameni importanți. Țin să precizez că la întânirile noastre nu este vorba numai de învățat lucruri noi, ci este vorba și de amintirea sau evidențierea unor detalii ușor de ignorat.
  • au apărut schimbări – unii dintre bloggeri și-au rezervat sâmbăta pentru prezența la discuții și pentru networking. Cei mai mulți au aplicat deja cele învățate la workshopul despre optimizarea blogului și se văd diferențele.
  • implicare din partea membrilor – unii membri s-au implicat mai mult în dezvoltarea blogului personal, alții au venit cu propuneri de proiecte, alții au ajutat cu sfaturi și idei și, lucrul cel mai important, unii dintre ei s-au oferit să își folosească timpul personal pentru grup. Trebuie să amintesc un lucru: simplele întâlniri de sămbăta nu ajută cu nimic. În cele două săptămâni dintre întâlnirile grupului au loc alte discuții în offline cu cei care se implică în proiecte. Schimbul de multe mailuri și discuțiile la bere sau cafea nu sunt un lucru neobșinuit.

Și, un alt lucru de ținut minte:

Am urmărit discuțiile ce au avut loc la PR Beta și SMS Sibiu și concluzia generală a fost următoarea: dacă tu mergi la un workshop/ședință/conferință pe o anumită temă, nu te aștepta să te învețe cei de acolo cum se dă clic cu mausul. În alte cuvinte, învață, citește, documentează-te despre acel subiect atât cât poți și apoi mergi acolo pentru aprofundare sau pentru a afla detalii greu de sesizat. Nu te duci la facultate ca să înveți să scrii, nu?

Sau, dacă tot vorbim de social media:

Să nu uit o mică concluzie despre social media. Am lansat întrebarea, la care a răspuns fiecare, legată de motivul pentru care folosim social media (Facebook, Twitter, Linked in, Youtube, Foursquare, blog). Răspunsurile au fost grupate în categoriile:

  • formarea unei comunități
  • comunicare
  • promovare

Și iată și câteva răspunsuri legate de modul în care ar trebui să interacționăm dacă vrem să ducem la indeplinire scopurile de mai sus:

  • pune la status păreri personale
  • linkurile puse în status să fie relevante – verifici relevanța văzând dacă cineva: a dat retweet , a dat reshare sau a dat clic pe link (cu z8.ro sau goo.gl)
  • planifică perioadele în care pui link către blogul tău – de obicei 8:30 – 10:00 și 20:00 – 23:00, pentru că acestea sunt perioade de vârf
  • ia legătura cu liderii de opinie și abordează-i în modul potrivit. Facebook și Twitter sunt metode foarte bune prin care poți trimite un @reply sau poți comenta la statusul celui cu care vrei să comunici. Dacă ai o părere pertinentă, vei fi remarcat de acea persoană.

Și avem și poze de la evenimentul de ieri. Mulțumesc Robert Lazar! Mai multe poze aici.

Pentru mult mai multe detalii intră AICI și citește. Eu zic că merită să îți rezervi câteva minute ca să vezi ce dorim să facem. Va fi greu, va fi ușor, va fi mult sau puțin de lucru – nu pot zice în mod sigur. Însă, dacă ne coordonăm ca și grup, poate ieși ceva foarte frumos.

Cum crezi că ne ajută (sau nu) că ne vom contitui ca și ONG?

Sursa imagine.

4 răspunsuri la “Lung este drumul”

„mărturie a faptului că putem face lucruri frumoase cu o mână de oamnei hotărâți.” daca unii n-am ajuns nu cred ca inseamna ca nu suntem hotarati 🙂

Nu ai inteles! Este vorba de faptul ca poti face calitate si cu oameni putini, nu inseamna ca multi pot face neaparat multe lucruri bune. Decat 50 de care stau si se uita la noi, mai bine 8 care se implica.

Mai, faptul ca au venit mai putini decat ma asteptam nu a fost ok. Macar sa confirme prin RPSV prin NU, daca tot nu vine cineva. 😐

am vrut sa dau raspuns maybe.. dar pe twttinvite nu mergea decat alba sau neagra. deci data viitoare invite pe facebook ca e mai ok asa 🙂

Okay, o sa incercam si alta varianta 😀