Categorii
Arhiva Blogging

Ne revedem sâmbătă la Social Media Brașov?

Asta a fost întrebarea pe care mi-a pus-o un amic. Răspunsul a fost : da! Ai zice că întâlnirile Social Media Brașov nu au nici un rost și că ne vedem acolo doar ca să ne dăm rotunzi. Nu zău!

Întâlnirea va avea loc, ca de obicei, la sediul Lord of Lands (Centrul Civic Brașov, lângă Camera de Comerț), str. Kogălniceanu, nr. 16, la ora 12. Confirmarea se poate face AICI.

Interes există, deși nu cum aș vrea eu. Adică, au fost destule voci care au cerut existența unui asemenea grup și doar o parte se implică personal în activități. Eu zic că suntem pe drumul cel bun, doar că trebuie să ne definim mai bine ca și comunitate.

La întâlnirea de azi voi aduce aminte de modul în care relaționăm în social media, adică de ce simplul fapt că avem blog nu este suficient și trebuie să fim activi și pe rețele sociale. Știu, cuvântul trebuie este… intrusiv, supără și sună de parcă cineva din exterior te obligă să faci ceva. Este, însă, cel mai potrivit cuvânt.

Ideea din spatele grupului Social Media Brașov este crearea unei comunități care să fie în stare, la un moment dat, să facă evenimente cum sunt PRBeta sau SMSSibiu, bineînțeles, cu sponsorii care se cuvin. Până să ajungi la asemenea performanță este de lucrat.

Progresele care se fac sunt mici, dar ne vor ajuta în viitor. Să nu uit că întâlnirile pe care le avem o dată la două săptămâni au pregătit terenul pentru workshopul susținut de Vali. După workshop oamenii au făcut modificări la blogurile lor, lucru de lăudat.

Suntem în continuă căutare de bloguri din zona Brașov și am creat o pagină a membrilor, loc unde poți vedea și lista blogurilor active. Încetul cu încetul voi face o listă cu publicații media online, site-uri ce țin de radiouri și televiziuni locale, lista firmelor ce au site și așa mai departe. Toate acestea ne vor ajuta să înțelegem mai bine online-ul brașovean și vom putea face radiografie a acestuia.

Vara ne va întâmpina cu, sper eu, cel puțin două campanii la care putem participa. Membrii confirmați se aproprie de 20 așa că zic că putem face treabă bună. Dacă nu, meritâm să mergem la șanțuri cu toții.

Ce părere ai despre comunitățile online locale? Au ele vreun efect în localitățile în care există?

Sursa imagine.

6 răspunsuri la “Ne revedem sâmbătă la Social Media Brașov?”

Social Media Braşov devine ceea ce trebuie să devină, un grup de oameni entuziaşti care se implică în proiecte de impact şi pun accent pe calitate. And that’s great.

Eu mă oftic că s-a schimbat contextul şi sunt plecat în timpul weekend-urilor.

Nimeni nu-şi pierde timpul, toţi şi-l investesc.

BTW: ceva spike-uri, ceva rezultate pozitive în urma modificărilor propuse de Vali în workshop? Sunt curios…

Yep, au fost ceva rezultate. Pe site au venit mai multe vizite iar oamenii au schimbat pe bloguri chiar destul de multe lucruri. Si repede, vreau sa zic. E super faza asta 😀

Bineinteles ca fiecare membru poate ajuta si sprijini comnunitatea facnd taskuri chiar daca nu a fost la intalnire 😀 Foarte curand ne vom imparti pe echipe care sa se ocupe de cate ceva 😀