Categorii
Arhiva Optimism

Experimentul lui Kron’el

Deși timpul nu prea conta pentru el A’trin Kron’el știa că trecuseră deja mai bine de trei cicluri tharice, timp în care experimentul său se dezvoltase chiar foarte mult. La început a încălcat regulile și a intervenit des în desfășurarea experimentului, de cele mai multe ori cu rezultate neașteptate.

Doamna profesoară îl întâmpină cordial indicându-i locul pe care trebuia să îl ocupe în spațiu. “Spațiu”, acel cuvânt atât de străin acum atkonilor, a avut și el importanța lui în urmă cu multă vreme.

stele-nebuloasaArticolul de față este o încercare de a crea un text de proză ca participant la un concurs de profil. Orice asemănări cu persoane, locuri, fapte sunt pur întâmplătoare. Este vorba de un mic text SF care transmite o idee provocatoare.

Dacă îți place cum am prezentat ideea de bază te invit să mă votezi. Mai multe detalii găsești la finalul textului. Lectură însprâncenată.
 
 

***

Deși timpul nu prea conta pentru el A’trin Kron’el știa că trecuseră deja mai bine de trei cicluri tharice, timp în care experimentul său se dezvoltase chiar foarte mult. La început a încălcat regulile și a intervenit des în desfășurarea experimentului, de cele mai multe ori cu rezultate neașteptate.

Doamna profesoară îl întâmpină cordial indicându-i locul pe care trebuia să îl ocupe în spațiu. „Spațiu”, acel cuvânt atât de străin acum atkonilor, a avut și el importanța lui în urmă cu multă vreme.

În urmă cu mai bine de câteva mii de cicluri tharice atkonii reușiseră să părăsească materia și spațiul în favoarea unei existențe sub formă de energie. Bineînțeles că, faptul că trăiau acum în plenitudinea celor unsprezece dimensiuni nici măcar termenul de energie nu mai putea defini exact existența lor.

Așa cum i se ceruse, Kron’el își nota desfășurarea experimentului în termeni relativi, în funcție de trasformările care aveau loc. De data acesta avusese ceva mai simplu de făcut, numai în trei dimensiuni, dar condiția era să se obțină răspunsuri la actuala criză prin obținerea unor mecanisme inteligente.

Criza era generată de dezintegrarea, aparent fără motiv, a unora dintre membrii atkonilor. Nu exista criteriu legat de mărime, experiență sau vârstă. Cei care se dezintegrau nu mai puteau fi recuperați. Deși tehnologia îi adusese în stadiul acesta de dezvoltare, tocmai aceasta nu își mai avea rostul în cazul de față.

Pentru realizarea experimentului Kron’el, la fel ca și ceilalți, și-a folosit forțele proprii. Canalizându-și fașcicolele a reușit să obțină o nouă îmbinare a celor unsprezece dimensiuni și trei au ieșit câștigătoare. În centrul atenției sale era un punct albastru locuit de ființe asemănătoare cu atkonii înainte de a face Marea Trecere.

Era foarte mândru, mai ales că tocmai ce antenele sale receptaseră mesajul transmis de sonda numită de acele ființe „Voyager”. Discul de aur ce conținea mesajul de pace a fost distrus odată cu sonda pentru că nu avea voie să depășească limitele experimentului. Păcat. Ar fi vrut să vadă până unde ajunge. Interesant cum, după ce a creat o singularitate în calea sondei, acesta a dispărut și a apărut în centrul stelei locale.

Sau, ciudat a fost când nu a ajustat parametrii cum trebuie și un corp străin a lovit punctul albastru. Aproape toate ființele fuseseră eradicate de pe Pământ. Kron’el și-a promis să repare greșeala și a creat pe planeta alăturată, numită de oameni Marte, strămoșii acestora.

Marțienii se dovediseră a fi foarte inteligenți, dar cei mai mulți au trebuit distruși pentru că nu respectau limitele experimentului și vroiau să părăsească sistemul din care făceau parte. O parte fusese strămutată pe Pământ. Cu 35 000 de ani pământești înaintea lansării sondei Voyager Kron`el le crease piramide peste tot și își ascunsese mesajul matematic în ele.

Matematica este limbajul universal al tuturor existențelor și el a considerat că este cea mai bună metodă prin care le poate cere să se comporte. Tare-i mai plăcea să urmărească acele ființe prin tot ceea ce fac…

Doamna profesoară îl întrerupse din activitatea lui spunându-i că experimentele vor trebui finalizate și că așteaptă rezultatele. Curios cum soarta lor putea depinde de lucruri atât de mici precum acel punct albastru. Tot ce aveau de făcut oamenii era să înțeleagă mesajul piramidelor și să pregătească un răspuns potrivit prin modul lor de comportare.

Oare experimentul va reuși? Aceeași întrebare și-o puneau și celelalte trilioane de atkoni care făureau asemenea experimente. Trebuia să înceapă alt experiment în mai puțin de un ciclu tharic. Hotărâse ca steaua în jurul căreia orbita Pamântul să se tranforme în supernovă la data locală 21.12.2012. În puținul timp rămas oamenii trebuiau să afle răspunsul…

***

Acest articol participă la concursulLeacuri băbeşti pentru urticarie mentală!(link spre pagina concursului), organizat de Pioneza Dintre Fese (link spre blogul pionezadintrefese.ro)

. Dacă ți-a plăcut povestioara, nu uita să intri pe pagina concursului și să mă votezi!
Sursa foto.


14 răspunsuri la “Experimentul lui Kron’el”

foarte interesant,ai o imaginatie bogata.Apreciez articolul tau,si cred ca ti-a luat ceva timp sa-l scrii.Bravo!

Multumesc. ma poti vota pe pagina concursului printr-un comentariu in care zici ca dai vot pentru Experimentul lui Kron-el, al lui Manuel (eu). Multumesc de apreciere.

CONCURS - Leacuri băbeşti pentru urticarie mentală! | Pioneza dintre fesespune:

[…] Experimentul lui Kron’el (autor Manuel Cheţa) […]

[…] Experimentul lui Kron’el Wed Jan 19, 2011 22:12 pm Deși timpul nu prea conta pentru el A’trin Kron’el știa că trecuseră deja mai bine de trei cicluri tharice, timp în care experimentul său se dezvoltase chiar foarte mult. La început a încălcat regulile și a intervenit des în desfășurarea experimentului, de cele mai multe ori cu rezultate neașteptate. Doamna profesoară îl întâmpină cordial indicându-i locul […] […]

Măi să fie! La noi în Ardeal, la o chestie ca asta îi zicem gulaș 🙂 Ideile sunt interesante și-ar merita să fie dezvoltate și periate pe ici pe colo. Se simte și c-ai scris puțin la galop. Se zice că nu-i bine să ne poticnim de obsesia perfecțiunii și să lăsăm mereu loc de mai bine. Tu ai lăsat destul 🙂 Șapse. Baftă la concurs!

Da, vroiam sa il fac chiar mai scurt, dar nu mi-a iesit. Ideea este buna si merita dezvoltata, dar nu am timp de facut romane in perioada asta, cand lucru la noul blog si am deja partiale de dat la master. Multumesc de nota. Gulasul este o asemctecatura buna, dar sa stii ca cele de aici sunt teorii des intalnite 😀

Te anunt, dar cred ca e mai simplu sa ne ducem toti la vale:D Si asa nu intelegem ce vor piramidele :))

Pai pe pagina concursului am votat:P…dar am vrut sa sti ca veveritele te sustin:P

eheee, multumesc, Pana acum sunt pe locul doi. Multumesc veveritelor si promit o vizita prin copaci la primavara:D

Oamenii au aflat raspunsul. Experimentul a reusit…
3 STELE aruncate din supernova.

:)) Trei stele pe care le primesc bucuros. Si un experiment reusit. Acum, chiar nu stiu ce se intampla dupa ce experiemtnul reuseste. Kron-el cred ca are planuri bune pentru oameni 😀