Categorii
Investing

Co-proprietar

De ceva vreme încoace am un alt mod de a privi viața mea de angajat, mai ales după ce am început să fiu ceva mai mult interesat de investiții la bursă, de management și de business.

Mă orientez pe partea de investitor pe timp îndelungat care se uită atent la detaliile fundamentale ale firmelor. Tocmai de aceea m-a interesat să îmi analizez și modul în care îmi fac munca de zi cu zi.

Surpriza mare a fost descoperirea că îmi pot face viața mai bună și munca mai frumoasă dacă îmi schimb modul în care mă uit la situația mea de angajat: deși în mod oficial sunt angajat care poate fi dat afară oricând și pe orice motiv, atât cât sunt angajat am decis să mă consider co-proprietar al firmei la care sunt angajat. Nu am acțiuni și nici opțiunea de a cumpărat acțiuni (sunt anti opțiuni, din principiu).

Din perspectiva de co-proprietar mă uit mai atent la activitatea mea de zi cu zi, la proiectul imediat la care lucrăm și la perioada imediat următoare. Îmi permite să mă uit dincolo de relația de subordonare firmă-angajat și să mă intereseze în mod mai precis de direcția în care merge proiectul la care lucrez și firma în sine. Îmi place un loc de muncă cald, dar mai mult îmi place să aduc valoare și să obțin valoare din ceea ce fac.

Așadar, sunt un mic proprietar de firmă fintech care face bucuros meseria de front-end dev și de specialist în accesibilitate web pe acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.