Categorii
Personal

1 din 650

Întâmplarea face că am o calificare destul de rară numită web accessibility specialist. Doar 650 de oameni au calificarea asta pe toată planeta. Sunt al doilea român cu așa calificare după ce o româncă din Canada și-a luat același tip de calificare acum ceva ani.

Pentru încă 1-2 ani numele meu poate fi văzut in lista de certificați WAS cu numele „Manuel Cheta, Matchesfashion Limited” cu ID-ul de certificare 21JFWMC06 emis de către Asociatia Internațională a Profesioniștilor în Accesibilitate. Certificarea este și în contul meu de LinkedIn.

Pentru posteritate un screenshot de zile mari:

Nu pun calificarea asta în articol ca să mă dau mare ori să folosesc blogul pe post de CV, ci ca să arăt că, dacă faci ceva din interes pentru munca ta, ajungi să împlinești lucruri mai rar întâlnite. Vorba aia, au existat mai mulți președinți în lume decât certificați WAS.

Am învățat despre accesibilitate web pentru că am vrut să îmi fac munca de web developer mai bine. Cum sunt interesat de frontend development am vrut să știu cât se poate de multe despre crearea unui website care să fie performant și util oricărui tip de utilizator.

Lucruri mărunte, gen o calificare întâmplătoare, te pot pune în poziții bune în care să ai un impact neașteptat de mare și de pozitiv. Acum pot ajuta la muncă din poziția de developer, dar și din poziția de profesionist în accesibilitate web.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.