Categorii
Personal

Maurer face măgării în Brașov

Am scris mai demult de ce nu mi-am luat locuință la Maurer Coresi în Brasov și s-a adeverit că o situație proastă s-a transformat într-un dezastru din cauza căruia suferă un întreg cartier.

Cartier de oameni care se plâng mult pe Facebook, dar nu fac nimic la un grup colectiv, motiv pentru care și administrația Maurer, numită Manisi, și Maurer Imobiliare, constructorul, îi calcă în picioare și îi mint constant.

De curând am aflat că Maurer Imobiliare a făcut popriri pe contul a peste 200 de locuințe din cartierul de 1000 de locuințe. Din ce știu, o parte dintre oameni au refuzat să plătească curentul furnizat ilegal de Maurer iar Maurer a acționat în instanță acei oameni și apoi a obținut popriri pe bandă rulantă. Pentru sume de 1000 de lei pe care le cerea Maurer pe curentul ilegal furnizat poprirea a ajuns la 5000 de lei cu taxe, comisioane de executor judecătoresc și tot așa.

Să nu uităm că Maurer promisese curent electric gratuit oameni pe timpul cât cartierul este în șantier. Cartierul nici acum nu este gata, Maurer a livrat imobilele cu 1-2 ani întârziere, a refuzat să plătească despăgubiri de vreo 1000-1600 de euro pentru fiecare întârziere și acum a făcut sute de popriri pentru curentul furnizat ilegal.

Ca idee, Maurer furniza curent direct imobilelor din cartier pentru că nu avea toată infrastructura gata, deci era în șantier. Nu are autorizație de furnizare de energie electrică, OPC pare-se că a trimis amendă pentru asta și totuși Maurer a dat oameni în judecată pentru curentul furnizat ilegal.

Desigur, acolo ai de-a face și cu alte probleme gen:
– nu au pus bariere precum a făcut Urban, în consecință vin clienții la prostituatele din cartier și blochează toate străzile și trotuarele
– a vândut și câte 2-3 locuri de parcare la oamenii care au fost dispuși să le cumpere
– cartierul este construit neconform, cu trotuare late de 0,9 metri pe când ar fi trebuit să fie 1,5 metri conform legii
– au furnizat garsoniere cu o priză lipsă în bucătărie din totalul de prize necesare și, când li s-a atras atenția, au refuzat să pună priza lipsă
– au furnizat garsoniere cu parchetul în valuri
– și acum îi mint pe oameni că străzile sunt date în grija Primăriei, ca să se scuze de faptul că „nu poate face nimic dacă oamenii se ceartă pe locurile de parcare ocupate abuziv de alți șoferi”
– cireașa de pe tort: de Revelion și de Crăciun, când utilizarea de curent este mai mare, oamenii au rămas fără curent electric

Ceea ce a început ca un bun livrat stricat și prost s-a transformat într-o experiență mizerabilă în mod continuu. Lăudacii lui Maurer pe toate grupurile de Facebook sunt, de fapt, foștii angajați care au primit prețuri preferențiale ori oameni care au mai multe locuințe date în chirie și pe care nu îi interesează de viața chiriașilor.

Este foarte important ca mai mulți oameni care suferă de pe urma nesimțirii Maurer să iasă la înaintare și să își prezinte cazul în public, pe forumuri, blogurui, presă, chiar presă internațională.

Din ce știu Maurer are și propria lui televiziune unde se dă guru și sfânt, dar nu contează ce zice, pentru că acțiunile firmelor lui vorbesc clar despre stilul mizerabil al lui de-a fi. Dacă l-ar fi interesat să furnizeze „calitate germană”, nu erau sute de oameni cu conturi poprite, fără curent de Sărbători, cu locuințe prost construite și cu cartier prost creat.

Nici la ora asta Maurer Imobiliare și Manisi nu știu să trimită emailuri și trimit totul prin plicuri, plățile la administrație trebuind făcute în persoană, nu online.

Desigur, mie mi s-a părut că Coliban, marele șef de la USR pe Brașov și, spun vocile satului, primar cu ceva conflicte de interese la mijloc, a tăcut mâlc pe chestiunea imobiliarelor din Brașov. Din ce știu el urma să taie și să spânzure pe tema imobiliarelor dezastruoase din Brașov nu am văzut nici o mișcare pe direcția asta de când este primar. Primăria este cea care a dat o serie de avize pentru muncă neconformă in trecut, înainte de Coliban, nu?

Coliban nu va avea vot de la mine la următoarele alegeri și despre Maurer voi mai scrie pentru că primesc informații din mai multe direcții în mod constant. Aș vrea și eu o locuință în Brașov, dar nu am nici o garanție că firmele sunt de bună credință sau că Primăria își face treaba și, uite-așa, îmi folosesc banii bine-mersi în UK.

Un răspuns la “Maurer face măgării în Brașov”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.