Categorii
Personal

Ofensă

Prin UK grija cea mai mare este să nu ofensezi lumea din jur pe orice motiv posibil. La un moment dat înveți cutumele locale și mergi mai departe cu viața.

Apoi auzi de povești în care cărți de copii au conținutul schimbat cu ajutorul unor „sensitivity trainers” și a unor „adaptatori la valori actuale” în așa fel încât se face, practic o rescriere a istoriei. Or, pentru noi, ăștia veniți dintr-o țară fostă comunistă, acesta este un semnal îngrijorător.

Consider că oamenii nu trebuie să crească într-un mediu violent, rasist, prostesc, dar la fel consider că nu ajută pe nimeni să creezi un mediu steril, ferit de orice fel de „ofensă”. Chiar și mediul de stand-up comedy este luat la puricat și li se cere oamenilor să nu glumească pe anumite subiecte „sensibile”.

Măi, ai nevoie de comedianți să poată face mișto de oricine și oriunde ca să îți dai seama despre societatea din perioada respectivă. Când blochezi inclusiv comedianții din a face anumite glume, tu blochezi libertatea de exprimare și impui oamenilor ce să gândească.

Puțină ofensă este OK, este parte a vieții. În drum spre muncă sunt șanse mari că cineva te ofensează cu ceva și tu vei continua drumul stabilit fără să faci o dramă din asta.

Precum mediul steril din casă duce la crearea alergiilor în copii tot așa un mediu steril în societate duce la oameni care nu pot gândi critic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.