Categorii
Arhiva Personal Travel

Plimbare prin Londra: de la The Shard către Lewisham

Ca niciodată am făcut mai bine de 11 km la plimbare prin Londra, de la Shard până la Lewisham, o plimbare prin 2 districte și destul de multe cartiere, piețe și parcuri.

The Shard este, întâmplător, locul meu de muncă. Nu am mers acolo să muncesc, ci doar să preiau un colet mic și apoi ne-am decis să vedem cum arată cartierele din Londra. În principiu avem o idee destul de bună pentru că ne-am plimbat des pe străzi lăturalnice și printre blocuri ca să ne dăm seama ce putem descoperi.

Un lucru interesant la Londra este diversitatea de la un cartier la altul. Am trecut prin 7-8 cartiere diferite și arhitectura, deși tipic londoneză, era diferită în fiecare dintre ele. Liniile generale rămân, dar detaliile se schimbă.

Urmează ceva poze din zona primăriei Londrei cu Tower of London, London Bridge și zgârie norii din centrul orașului.

Tower of London de aproape nu pare o construcție extraordinară comparativ cu zgârie-norii de mai încolo, dar are sute de ani de istorie printre pietrele de acolo. În plus, au roboți de grădină care taie iarba în veselie în perimetrul exterior. Vezi în poza a 2-a un asemenea roboțel de la Tower of London.

Curioasă chestie: am văzut cum un șobolan din tufișurile de la nordul castelului încerca să prindă porumbei, dar nu oricum: printre tufișuri scotea coada și ademenea porumbeii și apoi sărea la ei când se apropiau.

După ceva kilometri de mers pe jos printre tot felul de estates, adică zone cu blocuri sociale, am ajuns la Folkestone Gardens unde am dat de o baltă simpatică și de cărți lăsate gratuit pe bănci. Probabil aveau ceva campanie pe acolo și, mă aștept, cineva de prin zonă supraveghea toată operațiunea. Idee interesantă, oricum.

Ceva mai încolo, cam pe la jumătatea drumului dintre Folkestone Gardens și Lewisham am văzut două clădiri pictate fain. Prima poză are street art pe ea iar a doua este un pub frumos vopsit. Londra este plină, pe lângă King’s Head, Queen’s Head și alte puburi cu nume asemenea, și de mult street art și clădiri vopsite în mod creativ. Merită orice plimbare.

Mai am poze de la plimbări, dar lenea este prea mare să scriu articole despre acele plimbări. Mai avem multe zone de vizitat, așă că voi face articole noi cu acele ocazii.

Pentru cine este curios, pozele sunt făcute cu telefonul Pixel 4. Dincolo de fușerelile de poze pe care le fac eu de prind blur, haze și tot felul de efecte din cauză că nu fac pozele cum trebuie, pozele făcute de Pixel 4 sunt chiar ce vezi cu ochii pe acolo.