Categorii
Arhiva Personal

Podcast “Un român în Londra” ep 56 – Brexit, BepiColombo și problema identității în Marea Britanie


În episodul 56 al podcastului “Un român în Londra” am vorbit despre prezența amenințățoare a Brexitului, cu toată nesiguranța ce o aduce săptămână de săptămână. Episodul a fost înregistrat la 10AM în data de 27 octombrie 2018.

Dacă nu trece luna noiembrie fără informații clare, atunci ar fi bine să fim pregățiți de călătorit spre alte țai. În cazul cel mai rău, desigur. Am vorbit și despre misiunea BepiColombo și despre faptul că orice țară care este în stare să sprijine industria spațială este o țară care merită aprecierena noastră. Practic, este un privilegiu să poți fiîn UK și, pentru cei care sunt cetățeni, este chir o bucurie că pot participa la o asemenea societate.

Am vorbit și despre pericolul reprezentat toamna de frunzele care creează un film alunecos pe șinele de tren și de ce trenurile sunt nevoite să se oprească în așa situații. În caz că sunt probleme cu garniturile de tren prin Londra și trebuie să cobori, întreabă vatmanul dacă șina de alimentare cu energie electrică este dezactivată înaine de a coborâ din tren. Citește mai multe despre incidentul Peckham Rye aici.

*** Urmărește acest podcast pe: Podbean, iTunes, Spotify!


Melodia de fundal ce o auzi în podcast este Weightlesness și a fost creată de Daniel Birch, din albumul Ambient, Vol 1 de pe FreeMusicArchive.org.

Despre ce am mai vorbit:
primarul Sadiq Khan a dispus lipirea de bannere cu #LondonIsOpen în mai multe stații din Londra, unul dintre bannere având text în limba română
hate preacherul islamist Anjem Choudary a fost eliberat, dar are multe restricții
700 000 de oameni au protestat în centrul Londrei împotriva Brexit și au cerut un nou referendum
problemele cu drug-dealerii sunt chiar prea multe
mulți români sunt printre sclavii salvați de autoritățile britanice din mediile de lucru din Londra

Alte știri:
învață despre Moldova de la Geography Now

Despre britishness/englishness:
biografia lui Oliver Cromwell
este ilegal să îți dai demisia din parlamentul britanic

Învață limba engleză:
cuvinte obișnuite
cockney accent