Categorii
Arhiva Online

LogicalIncrements.com – pentru fanii pc gaming

Logical Increments este un site extrem de util pentru orice fan al computerelor. Îți face un ghid al componentelor de calculator împărțit pe categorii: office, web surfing, performance sau pc gaming.

Din când în când, adică zilnic, mă uit pe liste pregătite de la cei de la Logical Increments să vad dacă nu cumva prețurile s-au mai schimbat. Este util mai ales oamenilor leneși care nu vor să stea prea mult timp căutând componente compatibile.

După cum bine știi, componentele pe care le alegi țin de mai mulți factori: rezoluția monitorului, tipul de joc video, ce alte lucruri mai faci cu acel calculator.

Rezoluția monitorului dictează ce placă video îți iei, procesorul dictează ce placă de bază îți iei, jocurile video dictează procesorul, placa video și memoria RAM. SSD-urile/HDD-urile sunt oarecum independente pentru că este ușor ca bună ziua să găsești asemenea componente cu un minim de 500GB, suficient să pui câteva jocuri moderne acolo.

Altă sursă interesantă care te învață despre computere este Tom’s Hardware, de la care am colectate ceva linkuri interesante:
10 ocazii prin care AMD i-a luat prin surprindere pe cei de la Intel
disecarea plăcilor de bază moderne
cum alegi o placă de bază
Intel Core i7-8086K, 40 de ani de procesoare Intel

Desigur, dat fiind că este un nou articol despre gaming, am și niște filme salvate de pe YouTube legate de gaming în genere. Apăruse de curând știrea că OMS a inclus dependența de jocurile video în lista bolilor mentale, dar adevărul este că nu sunt suficient de multe studii care să scoată în evidență beneficiile jocurilor video.

Jocurile video sunt la fel ca filmele sau șahul: o metodă de relaxare, de a scăpa de lumea din jur și de a-ți pune creierul puțin pe tușă. Îți oferă și o perspectivă diferită asupra vieții când te joci ceva interesant.

Sunt jocurile video o problemă mentală? Nu.

Evoluția jocului Fallout:

GTA V a bătut multe recorduri. L-am jucat, a fost simpatic. Îl voi re-juca în curând. Puține jocuri mă fac să mă întorc la ele.

Problem conținutului în jocurile video:

Acum trecem la partea de performanță și avem o listă întreagă de informații: de la necesitatea actualizării driverelor plăcilor video până la folosirea unor plăci video mai bune sau a unui SSD.

JayzTwoCents are filme interesante din care înveți, în mod practic, cum este influențată performanța în jocurile video când folosești anumite componente sau când schimbi setările din jocul video. Hint: umbrele sunt tare păcătoase.

De ce merită să folosești un SSD pe slot M.2: îți oferă viteze scris/citit de zeci de ori mai mari decât la HDD-uri. Dacă ai internet de 1Gbps, cum am eu, ajungi repede la concluzia că hardul tău nu poate scrie atât de repede pe câtă bandă ai tu la un moment dat. SSD este calea:

Gamers Nexus ne lovește puternic cu niște informații hard-core legate de timpii memoriilor RAM. Have fun!

Cel mai rapid internet?

Perspectiva istorică: ce a fost înainte de USB?

Acum, că tot am terminat de lista de recomandări, dau în vileag și tipul de calculator pe care mi-l doresc: este trecut la categoria Exceptional în site-ul precizat mai sus.

Ce este acel computer Exceptional? Uite componentele:
– video: nVidia GTX 1080
– procesor: Intel i7-8700K
– ventilator: Nochua NH-U145
– placă de bază: ASRock Fatal1ty Z370 K6 (socket LGA 1151-301 pentru Intel Gen 8), până la 32GB RAM
– RAM: Vengeance 8GB DDR4
– HDD: 2TB de la Seagate
– SSD: Samsung 970 EVO 500 GB V-NAND M.2 PCI Express
– sursă: Seasonic SSR-850FX FOCUS Plus Gold 850W
– carcasă: SilverStone SST-RV02B-EW

Monitorul îl am deja, un ultra-wide de 29″ cu rezoluția de 2500x1440px. Laptopul, deși are procesor i7 și placă video dedicată, nu mai face față jocurilor video moderne așa că vine vremea unor schimbări. Succes.

2 răspunsuri la “LogicalIncrements.com – pentru fanii pc gaming”