Categorii
Arhiva Online Optimism

Viața după Facebook: Feedly

A trecut mai bine de o lună de când nu mai stau constant pe Facebook și am ales să îmi iau știrile din alte părți, respectiv folosindu-mă de Feedly, un site unde colectezi feeduri RSS și pe care îl folosesc drept centru de știri.

Cum nu folosesc internetul ca să urmăresc ore întregi ceea ce fac amicii mei pe rețelele sociale îți dai seama că mutarea spre Feedly avea să se întâmple mai devreme sau mai târziu.

Folosesc Facebook și Twitter să dau share articolelor interesante sau să mai discut cu unii oameni în puține ocazii și cam atât. Nu mă pot plânge de rezultat. Dacă tot vreau să comunic, atunci am blogul de față, nu?

Cele 200 de surse din Feedly mă țin suficient de ocupat. Nu mai zic de cele 300 de canale de YouTube unde urmăresc filme ce țin de edutainment sau infotainment.

Feedly este ușor de folosit: te înregistrezi folosind contul de Google, pui linkurile către feedurile RSS sau doar scrii numele sursei și apoi urmărești știrile liniștit. Nu tu reclame la 2-3 statusuri, nu tu statusuri care nu te interesează, nu algoritmi care strică timeline-ul. Ai ceva strâns la un loc în mod cronologic și îți vezi de viață.

Este clar că încep să fac parte din categoria dinozaurilor de internet, nu ca mărime, desigur, ci ca mod de utilizare, dar asta nu mă deranjează. Pe internet nu numai că ești cine vrei să fii, dar uite că îți poți petrece timpul așa cum ar trebui.

Happy feedling.