Categorii
Arhiva Online Optimism

„Un simplu sit WordPress” sau de ce WordPress este mană curată pentru internet #yayWordPress

Clotilde Armand este supărată pe ministrul Negrescu și și-a vărsat nervii cu ocazia asta pe platforma tehnologică WordPress. A folosit tagline-ul „Un simplu sit WordPress” în mod total nepotrivit pentru că una este politica de la noi și alta este WordPress. Clotilde Armand: „Domnule ministru, restul e… un simplu sit WordPress.”

Fiecare website vine cu un tagline generic tip „Un simplu sit WordPress” și cei de la Romania2019.eu nu l-au șters, dar asta este vina administratorilor sau developerilor. Site-ul în cauză este menit să informeze oamenii în legătură cu rolul României când preia scaunul Președinției Consiliul Uniunii Europene.

Dincolo de certurile justificate, aș zice, ale lui Clotilde cu politicienii corupți de la noi, discuția despre WordPress trebuie extinsă în sensul că platforma în discuție nu este ceva trivial, ci s-a pus multă muncă în spatele ei. Zic pe bună dreptate că este o platformă pentru că a generat o întreagă industrie de dezvoltatori de teme, pluginuri, coduri custom, a mărit piața muncii pentru o parte bună din oamenii care ar fi vrut să lucreze în web development. Forbes: 25% din website-uri rulează pe WordPress.

O bună parte din internet rulează pe WordPress, printre care și site-uri mari gen Techcrunch, Mashable, The Verge. Dacă ceva este bun pentru companii media care au milioane de cititori, în mod sigur este bun și pentru un site guvernamental. Important este ca adminii să țină totul actualizat și securizat. Tutoriale și metode sunt o mulțime pentru a-ți face site-ul WordPress sigur, așa că oricine vrea să folosească platforma asta poate fi sigur că a luat o decizie bună.

Folosirea WordPress a dus și la scăderea costurilor de creare și de întreținere a unui website, tocmai de aceea ai mulți bloggeri pe WordPress. Fiind un proiect open-source poți avea garanția că mulți oameni pasionați de securitate își aruncă ochii peste cod și fac propuneri competente. Am mai multă încredere în WordPress decât în soluții construite de la zero pentru că la WordPress lucrează zeci de oameni constant și sute de developeri din lume și-au adus aportul de-a lungul anilor.

WordPress este pentru internet ceea ce este Linux pentru deținătorii de calculatoare. Gratuit, util, sigur.

Site-ul celor de la Romania2019.eu este construit ok, comparabil cu cel al bulgarilor ori al estonienilor, citați de către Clotilde Armand. Site-ul are o serie de mici baiuri de usability, lipsa unui search bar și alte chestii mici, dar nu demne de critică enormă. Are și o secțiune dedicată românilor din diaspora.

În sine site-ul este ok, chiar foarte decent comparativ cu o mulțime dintre site-urile autorităților de la noi, și asta mulțumită faptului că folosește WordPress. Nu, restul nu este „un simplu sit WordPress”, restul este golăneală românească, nu ceva de blamat platforma. Platforma asta merită mai multă laudă decât vor să recunoască mulți oameni.

#yayWordPress

Un răspuns la “„Un simplu sit WordPress” sau de ce WordPress este mană curată pentru internet #yayWordPress”

[…] cum am pomenit în articolul despre WordPress, platforma asta este un început numai bun pentru oricine vrea să învețe HTML/CSS și apoi să […]