Categorii
Arhiva Online Optimism

Podcast “Un român în Londra” ep 36 – problema cu promovările și Lumiere London 2018

Toate noi și nouă toate. Discut despre faptul că firmele din UK sunt gata să îți dea mărire de salariu și îți vor aprecia munca. Mai discut și despre evenimente din UK, Brexit, tăieri de bani pentru diverse instituții și despre festivalul de lumină Lumiere Londra 2018.

Problema cu promoțiile la unele firme este că, atunci când vor să îți dea mărire de salariu, sistemul este gândit în așa fel încât nu îți pot da mărire fără să te trecă la eticheta următoare. O problemă discutată pe larg de Dorin Lazăr. Între 18 și 21 ianuarie 2018 are loc eventul Lumiere London de la care anu ai voie să lipsești.

Știri despre care am vorbit în podcast:
– Sir George Iacobescu, singurul român care are titulatura de Sir, a fugit de comuniști în 1972 și acum este cel care a ridicat Canary Wharf (articol Evening Standard)
– Jodie Withaker este actrița care va juca noul Dr Who și este prima femeie să joace roul extraterestrului salvator. Extraterestrul acesta se regenerează o dată la 1500 de ani și salvează omenirea de la dezastru din anii 60 încoace (serialul este pe BBC și pe Netflix UK)
– primarul Londrei, Sadiq Khan, și-a călcat pe promisiunea din campanie și a aprobat mai multe acțiuni stop and șearch pentru că tinerii se înjunghie puțin peste norma acceptabilă pentru Londra
– la Royal Albert Hall are loc Festival of Science între 3 iunie și 28 august
– dacă UK nu face nici un târg cu UE, atunci s-ar putea pierde 87000 de joburi specializate numai în Londra (IT, doctori, finanțieri, ingineri)
– din fericire Regent’s Park are o colonie crescândă de arici și londonezii sunt bucuroși din acest motiv
– tăierile afectează și armata care scade de la 85 000 la 71 000 de soldați
– unii indivizi au început să fure cablurile electrice și plasele metalice din garduri în zona Bristol și lucrul acesta afectează trenurile catre merg spre Paddington
– indienii au un spațioport numit Satish Dhawan și de acolo au trimis în spațiu satelitul britanic Earth-i
– aplicatia GP at Hand îți permite sa ai consulații medicale cu un doctor de pe tleefonul tău. Notă: dacă te înscrii la aplicatia asta, atunci tu pierzi medicul de familie obișnuit.

Alte lucruri de menționat:
– găsești multe sfaturi de emigrare către UK în articolul lui Mihai Vasilecu – citește comentariile de aici
– dacă ești în UK și cauți loc de muncă și nu știi cum să faci asta, atunci intră pe site-ul WoRC
sunt stereotipurile despre britanici reale? Da.
ce este serviciul medical din UK numit NHS 111?
cum să înveți accentul britanic după reguli gramaticale

Despre Londra:
renovarea ceasului Bin Ben din Turnul Elisabeta
cabinele de telefon fixe vor fi schimbate cu stâlpii de comunicare ai BT numiți InLinkUK
51 de lucruri de făcut în Londra în 2018
lucruri de știut înainte să vii în Londra

De reținut că pe 3 februarie 2018 vine scriitoarea brașoveancă Petronela Rotar în Londra, în zona Brent. Aici găsești detalii.