Categorii
Arhiva General

Ce pierd din vedere indivizii „woke”

Cei „woke” sunt cei care meditează la viață și societate iar la un moment dat își dau seama că toți sunt oi, sheep, și așa marii nosțri descoperitori devin „woke”. Latura asta este explorată des în filmul Mr. Robot de pe Amazon Video. Acolo un hacker reușește să îngenuncheze pentru un timp o firmă globală și tot meditează la răul făcut de capitalism și de conglomeratele astea internaționale.

Cei woke îți vor zice, uitându-se superior la coloanele de oameni care așteaptă să intre la metrou, că oamenii ăia sunt niște oi care tot ce știu să facă este să trăiască pentru a îmbogăți alți oameni și care merg ca oile de colo-colo în șir indian.

Am mai văzut o serie de filme din astea retardate, niște animații care deplâng calitatea de sheep a oamenilor. Ideea generală era că totul este prea organizat și că omul simplu are nevoie de liberate, nu să fie conform societății.

Ei bine, ce pierd wokerii din vedere este faptul că o societate organizată ne-a adus la dezvoltarea pe care o avem acum. Sistemele standardizare din inginerie și nu numai aka ISO sunt un exemplu clar de sistematizare de genul. Oamenii adoră libertatea, dar adoră și o structură și o ordine. Să zici că omul este o oaie doar pentru că merge zilnic la muncă înseamnă să fii un mic mare ignorant legat de simplele procese de zi cu zi: inima ta bate ritmic de mii de ori pe zi, în același fel.

Atunci când inima devine independentă și începe să bată aritmic tu ajungi la spital. Alt caz: trebuie să mănânci aproximativ zilnic. Totul în jurul tău urmează o activitate ciclică. De ce societatea nu ar avea niște reguli și activități de genul?

Dacă vrei să devii independent, liber, ai o serie de opțiuni printre care crearea unei firme profitabile, mersul în sălbăticie și altele de genul. Dacă toți am fi liberi, cine naiba ar mai munci pe planeta asta?