Categorii
Arhiva General Online

Nepoziționări, moaște, lucruri ce contează

Miruna știa că își pune tabere de oameni în cap atunci când scrie un articol despre abținerea ei legată de necesitatea vaccinării. Cel mai probabil ea și-a vaccinat copilul, că doar nu are creier de broască, dar „nepoziționarea” asta îmi pare periculoasă în sensul că dă apă la moară antivacciniștilor.

Pe Facebook am zis că abordarea ei este periculoasă pentru că m-aș fi așteptat de la un medic, fie el și stomatolog, să susțină deschis tratamentele normale care se dau în diverse perioade ale vieții. Să te ascunzi după deget și să zici că tu te abții de la asemenea sfaturi sună ciudat. Pare că vrea să fie împaciuitoare, dar pune pe picior de egalitate o decizie corectă, vaccinarea, cu o decizie criminală.

Ce am zis pe Facebook:
„Nepoziționarea asta sună foarte mult a „este ok dacă nu vaccinezi copilul, că doar tu decizi”. Dacă tot ai deschis subiectul și deja ești medic, era de așteptat să înțelegi și sa recomanzi vaccinarea.”

Am fost vaccinat de mic, acum înțeleg rolul vaccinării și mecanismele ei, mă vaccinez anual împotriva gripei și nu am să fiu împotriva vaccinării sau să spun că „mă abțin”. Chiar am avut un episod despre vaccinare al TVS Brașov acum ceva ani:

Sunt destule beneficii ale vaccinării și nu îmi mai petrec timpul convingând oameni că este un lucru bun. Timpul este prețios și îl petrec cum vreau eu, nu convingând oamenii că sunt proști. Nu mai este asta menirea mea de mult timp.

Legat de timp, văd că sunt oameni care încă se miră că moșii și babele României merg în genunchi să facă blasfemii ortodoxe și să pupe cadavre. Nu te mira, om bun, pentru că religia și prostia merg mână în mână la bătrânețe. IQ-ul scade pe măsură ce omul devine mai bătrân. Lucru valabil în România, cel puțin.

Nu contează opinia pupătorilor de cadavre despre tineretul de azi, important este că tineretul de azi muncește mai mult și are mintea mai deschisă decât orice generație de dinaintea lui. Și, cel mai bun lucru, poate merge peste granițe ca să își urmeze visul. Cine reușește în România o face ÎN CIUDA sistemului și societății, nicidecum datorită. Există așa de mulți tineri capabili la noi care își văđ viitorul făcut praf de niște babalâci care pupă moaște și votează corupți.

Diviziunea s-a făcut, nu mai ai ce conciliere să faci. Important este să îi lași pe moși cu moaștele lor și tu să îți vezi de viata ta. Timpul este prea scump ca să îl petreci comentând pe marginea moșilor ori încercând să convingi antivacciniștii de prostia lor.

Ce contează este viață ta liniștită, să fii zen, să dai la o parte oamenii care îți toacă nervii și dorința de a trăi. În România trebuie să te încarci des cu o doză bună de miserupism când vine vorba de proști. Fă-ți munca ta bine și fugi de proști și români invidioși.

PS. Miruna, nu mai spăla rufele în public. Dacă soțul tău nu te ajută, pune-i în vedere că sunteți doi care trag la căruță, dar nu mai arunca bombe pe blog de genul ăsta.