Categorii
Arhiva General

Șanse mici, așa cum zic statisticile, dar totuși…

Așa cum zice și Vali în articolul despre crima în masă de la Las Vegas chiar dacă ți se zice că șansele de a nimeri în timpul unui asemenea atac sunt mici, nu vrei să faci parte din acele statistici „mici” la un moment dat.

Legat de atacul din Las Vegas, peste 50 de oameni morți și 500 răniți.

Desigur, media de crime în masă este de unul pe zi în SUA. Nu vor să recunoască faptul că accesul facil la arme este o cauză mare.

Legat de statisticile mici, nu vrei să faci parte din ele. Mă supără ușurință cu care Sadiq Khan, primarul Londrei, zicea că atacurile sunt o realitate a unui oraș mare și modern. Ei, draci!

Eu sunt nițel îngrijorat pentru că sunt în Londra și, deși anul trecut situația părea foarte calmă, anul acesta au avut deja loc 4 atacuri teroriste și au fost dejucate alte 6. Și asta s-a întâmplat numai în decurs de 9 luni iar anul nu este la final.

Dacă Vali se ferește să meargă în călătorie prin anumite zone, eu mă gândesc zilnic cum aș reacționa să fiu în mijlocul unui asemenea atac mai ales că posibilitatea este extrem de mare. Să nu uităm că lucrez în centrul Londrei și trec pe la Bank Station zilnic, de două ori. Ți se schimbă puțin modul în care vezi evenimentele atunci când știi că pe undeva ar putea aștepta o bombă.

Stai că trebui să ajungă acasă jihadiștii de prin zona Irakului. Acolo distracție.

Are dreptate Vali și alții ca el să își facă griji? Da, desigur. Vrei să te asiguri că ajungi întreg la muncă sau acasă. Deocamdată România este ferită și singurul loc unde ai de-a face cu terorismul este, poate, când ai de-a face cu autoritățile române, dar acolo nu explodează bombe, ci explodează venele de la gât de nervi din cauza nepăsării și corupției.

În ceea ce privește turismul și călătoritul în Londra zic doar că trebuie să eviți orele de vârf și zonele foarte aglomerate. Altfel, viață este mișto aici, societatea de altă natură, oamenii mult mai simpatici, munca și salariile decente.