Categorii
Arhiva General

De pe Facebook adunate: un sumar genial al situației jalnice din România, de ce au plecat unii români și tâlharii români din Barking, Londra

George Cărțianu a făcut un sumar de nota 10 al situației din România:

Un tren își pierde vagoanele. Altul încremenește în câmp. O locomotivă ia foc în mers. O garnitură veche blochează metroul. Un TAB e pierdut pe fundul Dunării. Rujeola face a 32-a victimă printre copii. Un polițist e tranșat în gară, ca la abator, de un nebun lăsat în libertate.
Toate astea, în numai trei zile. Guvernarea iadului național.

Ioana Boca a scris un articol în care explică de ce a plecat din țară. Asta este povestea milioanelor de români. Un paragraf merită amintit:


Așa că, draga mea România, te-am părăsit. Te-am părăsit pentru că nu te pot salva, pentru că te-au căpușat penalii, plagiatorii și nesimțiții și mai ales pentru că n-ai ce oferi copilului meu, pentru că nu te văd revenindu-ți vreodată sau cel puțin nu în timpul care mi-e dat mie și copilului meu pe acest pământ.

Te-am părăsit de frică să nu ne ucizi în spitalele tale infecte, în care colcăie bacteriile, șpăgile și șpăgarii, te-am părăsit pentru că nu vreau să bag plicuri în buzunare toată viața, nici la medic, nici la școală, nici nicăieri, doar ca să obțin un tratament normal.

Te-am părăsit pentru că vreau să-l învăț altceva pe copilul meu despre viață, pentru că îl educ să fie blând, generos și bun și-mi dau seama că vreau să-l învăț să fie fix invers decât cum ar avea nevoie ca să „se descurce” într-o astfel de țară. Vreau să-l învăț să fie încrezător și optimist, așa că am plecat, de teamă să nu-i strivești visele și să-i smulgi aripile pe care vreau să i le construiesc.

Merită să pomenesc și de modul în care te tratează poliția când îi chemi în ajutor? Merită, deși asta este o poveste care se petrece mult prea des. Mai jos este un sumar al ceea ce deduc eu din ceea ce aflu de la prietena mea, biciclistă în Brașov care a fost luată în râs după ce a apelat la Rutieră în urma unei acrosări:

Este vorba de ceea ce am povestit aici, pe Facebook:

Din povestirile unei bicicliste deduc faptul că:
– unele femei nu au voie să șofeze, eventual trebuie trimise undeva unde nu omoară oameni când încurcă dreapta cu stânga;
– unii șoferi sunt foarte prolifici în a înjura și a amenința cu bătaia biciclistele care merg legal;
– unii agenți de la rutieră devin plini de bun simț pe la colțurile gurii când sunt confruntați din cauza comportamentului jegos ( din trei agenți chemați prin 112 polițista nu ar recunoaște că stătea pe Facebook și o durea în dos de acroșarea ce a avut loc, altul avea manele ca sonerie de apel și celălalt mai că nu era gata să dea amendă victimei și o lua în râs. Desigur, nu ar recunoaște că i-a durut exact undeva de munca lor, că doar sunt niște onorabili).
Brașovul este locul unde era să fiu lovit de mașină pe trecere de 4 ori într-un an. Se întâmpla în zona Făget.
Șoferii brașoveni sunt agresivi și înjură repede. Când văd o biciclistă în cale și este neînsoțită au curaj să amenințe și cu bătaia.
#braviiBrasoveni

De la Londonezul am aflat că doi români au tâlhărit o femeie când soțul ei nu era acasă. Acest lucru s-a întâmplat în zona Barking, Londra. Țin să precizez că Barking este în Est, o zonă rău famată. Zone rele apropiate de Barking mai sunt Dagenham și Ilford.

Desigur, este mai ieftin să stai acolo, dar atunci dai de o serie de probleme. Canary Wharf este de pe altă planetă comparativ cu Barking, dar și prețurile sunt pe măsură.

Filmul cu cei doi tâlhari este mai jos. Bravo lor că avea cameră în acea rulotă. This is why Romanian can’t have good things: români îi tâlhăresc pe alți români.