Categorii
Arhiva General Online

3 chestii: atei, slăbit, ofensați

Îmi place de Dan Alexe: „agnosticii sunt pussy, căldicei„. Convingerea cu care o zice mă duce la gândul că nu a studiat nițel fenomenul. Feynmann era agnostic, deși a preferat să se prezinte adesea ca ateu în diverse interviuri. Ateu pentru că este mai ușor ca oamenii să înțeleagă intenția din spatele filosofiei tale. Când zici agnostic, li se pare ciudat, nu prea prind sensul.

Întrebat dacă crede în Dumnezeu Feymann a spus că știința nu poate demonstra existența sau inexistența lui Dumnezeu. Din punct de vedere al științei, din considerente practice, Dumnezeu nu există. Tocmai de aceea agnosticii vor zice mereu că nu Dumnezeu a făcut X sau Y, ci că există niște legi ale naturii care trebuie studiate.

Un agnostic admite că nu ai instrumentele necesare să poți decide, cu oarece convingere, dacă există sau nu vreo ființă supranaturală, dar acceptă concluziile metodei științifice: nu avem duhuri, fantome, dumnezei. Când mori e game over.

Este o stare perpetuă de necunoaștere, o indiferență față de subiectul existenței zeilor. Și este bine. În viață nu ai nevoie să ști totul în mod absolut. Sunt două situații: dacă Dumnezeu ar exista, tu, agnostic care ai negat existența duhurilor, vei ajunge în iad împreună cu ateii. Dacă nu ar exista nici un Dumnezeu, atunci ai ajunge tot acolo unde ajung și ateii. Finalul este același, dar calea este diferită. Asta nu înseamnă că trebuie să te dai bine pe lângă atei pentru a nu fi considerat „pussy”. Agnosticul recunoaște că sunt lucruri pe care nu le poți cunoaște cu certitudine și nici nu își bate capul cu ele.

A doua chestie: lecții de slăbit în care ți se dau explicații total idioate despre cum corpul tău are nevoie numai de carbohidrați, dar nu are nevoie de grăsimi sau proteine. Corpul are nevoie de toate, că doar metabolismul nu poate avea loc cum trebuie fără apă, minerale, vitamine, proteine, grăsimi, carbohidrați, oxigen. Nu, trebuie să fii Batman, să slăbești fără cap:

Sfat: citește sumarul făcut de către Amber Appleton pe tema metabolismului. Cartea este publicată de Elsevier pentru studenții la medicină. După ce citești lucrurile de acolo îți dai seama că situația este mai complicată decât o prezintă mulți guru ai slăbitului.

Pe tema mâncatului dimineața. Unii sunt total OK să nu mănânce, alții nu. Depinde de la om la om:

Despre slăbit poți avea ceva informații de la doctorul Bogdan Ivănescu:
desert fără să te îngrași

scade absorbția grăsimilor

de ce nu slabesti? 25 de greseli… Episodul 1 din 3

de ce nu slabesti? 25 de greseli… Episodul 2 din 3

de ce nu slabesti? 25 de greseli… Episodul 3 din 3

Și ultima chestie: ofensații de meserie. Sunt din plin în UK și în SUA. Aceștia vor ajunge și la noi curând. Așa cum hipsterii au fost importați din Vest, și prefer hipterii în locul golanilor de cartier, tot așa vom importa și ofensații. Uite cum va arăta viitorul prin România în ceva ani:

Este vremea să te pregătești mental de pe acum pentru vremea când vei da de cefalopozi îmbrăcați în blană de om, aruncând în jur cu logica lor fără sens. Li se zice „ofensații”.