Categorii
Arhiva General Online

La naiba cu „românii” ăștia care violează tot ce prind în UK

Cei de la Evening Standard au pus un status pe Facebook către articolul lor de unde poți afla că „niște români” au violat o femeie în jurul orei 1AM, pe 5 aprilie 2017, la Hove Beach, Sussex.

Problema principală aici este, de fapt, dublă:
1. articolul zice că femeia crede că ei erau români („The victim describes the men as possibly Romanian.”) conform detectivului Julie Greenwood
2. când pakistanezi sau afganistani violează femei prin Londra Evening Standard specifică faptul că ei sunt „asiatici” și nu vezi specificată etnia în titlu

Aici văd clar intenția rea a „posibilei” jurnaliste Jessica Morgan (Twitter), care mai are articole cu titluri bombastice menite să atragă ură sau să trezească reacții dure pe cum e titlul ășta: „Sickening moment bouncer punches woman in the face outside Liverpool bar„. Ea omite să facă clar faptul că omul de la securitate i-a dat o palmă femeii după ce aceasta l-a atacat. Nu a fost profesionist omul, dar nu a fost cel care a inițiat scandalul.

Am dat un tweet către mândra jurnalistă și nu mă aștept să dea un răspuns coerent. Am pomenit și Ambasada României pe Facebook în ideea că este cineva acolo care ascultă și ia legătura cu Evening Standard să ceară detalii.

Nu zic că nu este posibil ca atacatorii să fie români, dar ceea ce doresc să văd la Evening Standard este echilibru: dacă pakistanezi sau afganistani care fac chestii nasoale sunt „asiatici”, atunci români care fac chestii nasoale să fie „est-europeni”. Ori „est-european” implică faptul că ar fi vorba numai de polonezi? Sau care este problema?

Să nu uităm faptul că în unele cazuri în care albanezi sunt arestați când fac rele ei spun că sunt români. Bărbații albanezi seamănă destul de mult cu românii.

Să nu uităm faptul că 99.999% dintre românii din UK au reputație bună la muncă, plătesc taxe, își fac șefii fericiți pentru că nu își bat joc de munca ce o fac.

Normal, am vrea să nu avem cei câțiva păduchi care ne fac numele rău, dar să nu uităm că infractori au toate țările. Câte asasinate nu se fac în Londra, asasinate a căror victime sunt adolescenți negri sau arabi, din zone sărace, cumva certați sau implicați cu găștile de cartier care vând droguri? Din cauza asta ar trebui să zic că Londra este un oraș pe care să îl evit, nu? Nu, nu zic. Fac doar referire la faptul că se petrec asemenea chestiuni ca să te ferești de anumite zone. Asta nu înseamnă că britanicii sunt niște criminali împuțiți. Asta înseamnă că fiecare nație are bubele ei.

Cei aproximativ 400 000 de români nu sunt văzuți pentru că muncesc și plătesc taxe, taxe din care sunt întreținuți destui britanici, așa că asemenea campanii „anti-românești” de genul celei din articol sunt total neproductive, insultătoare chiar.