Categorii
Arhiva General Online Optimism

Podcast “Un român în Londra” ep 25 – Paștele, munca în IT în UK

În episodul 25 al podcastului „Un român în Londra” discut despre înmormântarea lui Keith Palmer, PC ucis în poarta de la Palatul Westminster în atacul terorist din 22 martie 2017. Apoi vorbesc despre recomandări de Paște, după ce Paștele a avut loc, și despre faptul că nu ai nevoie de diplome în IT pentru a lucra în IT. În genere nu ai nevoie, da?

Am mai vorbit despre:
– profilul victimelor înjunghierilor din Londra: nergi sau arabi, vârste între 14 – 22 de ani, elevi sau studenți, din zone sărace ale orașului. Cauza principală: găștile de cartier care tot dau târcoale școlerilor pentru a-i atrage în traficul de droguri
– în IT în UK se caută băieți pe machine learning, cyber security, robotică, dar, aici adaug eu, și pe front end development unde se plătește bine
– atunci când statul a început să taie din ajutorul social o treime dintre londonezii beneficiari de acest ajutor s-au angajat (se primeau 26000/an pt familie, 18200 pentru o singură persoană – au tăiat la 20000 pentru familii și la 14000/an pentru single)
– Biblioteca Britanică va ocupa o zonă cu 90000 de metri pătrati mai mulți în 2 ani de acum încolo
– evită anunțurile de angajare unde nu se specifică intervalul de plată pentru jobul respectiv ( află salariile pe industrie de la glassdoor.co.uk, reed.co.uk/average-salary, cwjobs.co.uk/salary-checker/salary-calculator )
cum să te ferești de țepe când vine vorba de recrutorii din UK: evită omul dacă cere să dai bani ca să îți rezerve locul, dacă cere copie după orice act de identitate, dacă cere detaliile de card sau dacă cere NINo (actele și NINo le prezinți doar la semnarea contractului de muncă la sediul firmei)
– în orice moment sunt 85 000 de joburi în UK pe postul de îngrijitor

Pentru sugestii și comentarii ai zona de comentarii de mai jos.