Categorii
Arhiva Online Optimism

Crash course – puțină cultură generală pentru românul cu mai mult de 2 neuroni

Urmăresc sute de canale de YouTube, peste 40 de podcasturi, sute de website-uri din multe domenii așa că nu îmi ajung 24 de ore pe zi ca să fiu în temă cu totul. Selectez ce urmăresc, desigur, și așa dau mai departe informațiile fie pe Facebook, pe Twitter ori în podcasturile de care mă ocup.

Azi recomand canalul Crash Course făcută de frații Green din SUA, Hank și John. În canalul de YouTube poți vedea mai multe cursuri făcute pe scurt din mai multe domenii, cum este seria Istoria Filmului a cărei prim video este mai jos:

Vei avea parte de filme explicative care intră și în detalii tehnice, dar și în istoria tehnologiei respective. Istoria este importantă indiferent de domeniul de lucru. Așa vezi cum a evoluat știința de-a lungul timpului și cum s-a adaptat tehnologia la cerințele științei.

O a doua recomandare este Istoria Jocurilor Video cu un prim film mai jos:

Jocurile video, pe lângă faptul că sunt artă recunoscută inclusiv de britanicii de la BAFTA, sunt și o minune tehnologică a erei moderne. Neapărat să urmărești seria. Dacă ești născut prin anii 70 – 80, o să îți placă de două ori mai mult.

Ultima recomandare din acest articol este cea cu selecția Știința Calculatoarelor. Cum au apărut calculatoarele și cum funcționează vezi în filmele din seria asta:

După cum spunea Leo Laporte în podcastul Security Now săptămânile acestea internetul era menit să ne ofere acces la bogățiile lumii prin facilitarea transferului liber de informații, dar rezultatul a fost tocmai opus: este atât de mult zgomot și prostie pe internet încât cu greu găsești materialul dorit.

Tocmai de aceea fac articole din care trec liste de podcasturi sau canale de YouTube care merită urmărite.