Categorii
Arhiva General

Putin, totul până la Martorii lui Iehova

Guvernul Rusiei vrea să introducă secta Martorii lui Iehova pe lista organizațiilor extremiste performanță la care nici măcar naziștii nu au ajuns. Evăr.

Să nu uităm că Martorii lui Iehova erau utili la multe munci care nu cereau uciderea oamenilor, cum ar fi să îi pui să bărbierească gâtlejurile naziștilor. Dacă puneai un creștin ortodox, unul neaoș, de prin zonele astea super-mega-ortodoxe să taie barba nazistului, vedeai cum zburau gâtlejuri la kilogram pe acolo. Și creștinul se bucura nevoie-mare, că doar și-a făcut datoria.

În mod normal nu m-ar interesa deloc de Rusia, dar ne sunt vecini și, ca vecini buni ce suntem, este bine să ne uităm peste gard și să ne informăm de cele petrecute acolo. Nu știi când Ciuma Roșie vine cu idei naziste de genul și interzic cine-știe-ce cult pentru că „nu e ortodox”.

Cu ce au greșit Martorii lui Iehova în Rusia? Cu nimic. Posibil să fi insistat prea mult la ușa lui Putin și omul s-a plictisit de ei. Vorba aia, când toată lumea fuge de tine, Martorii lui Iehova sunt gata să te primească în brațele lor. Nu-l mai înăbușiți cu dragoste, măi, pe Putin. Are și omul ăsta rușine, nu așa.

Atât de rușinos este că a interzis posterele care nu îi plac, postere în care este reprezentat ca fiind un clovn gay (via Washington Post).

Un protestatar ține un poster cu președintele Rusiei Vladimir Putin la un protest împotriva legii anti-gay în 2013. O imagine similară a fost declarată „extremism pe internet”. (Denis Doyle/Getty Images)

Pe bune: este important să ne uităm la ce fac ungurii, rușii, bulgarii, grecii ca să știm la ce să ne așteptăm în zonă, în curtea noastră.