Categorii
Arhiva General Online Optimism

Podcast “Un român în Londra” ep 11: Diaspora, voturi, sărbători de iad

În episodul 10 al podcastului “Un român în Londra” am discutat despre diaspora în genere, despre modul în care românii pot vota în UK și despre grevele interminabile de la Southern și metroul londonez care pun în pericol buna deplasare a cetățenilor pe timpul sărbătorilor.

Despre diaspora: Dorin zicea în cel mai recent episod ICR Podcast faptul că românii au plecat dincolo pe când ar fi putut sta în țară dacă tot vroiau să muncească. Asta este valabil pentru puțini români care descoperă hărnicia în străinătate forțați d împrejurări, dar cei mai mulți români erau deja muncitori înainte de a părăsi țara.

În plus, acei români trimit bani în țară, miliarde anual, lucru ce a salvat România de la un dezastru și mai mare. Apoi, acei români revin în țară, plătesc pentru case noi și vin cu obiceiuri învățate din străinătate. Nu toți, dar destui.

Legat de votul din UK:
– are loc între orele 7 și 21
– este suficient să ai buletin/pașaport + NINo pentru a vota și vor fi trecuți pe listele suplimentare
– cei care au optat pentru vot prin corespondență, dar nu au primit plicul, pot vota și ei

Eu voi fi reprezentant USR în secția de votare 278 de la Stratford, în Londra și voi urmări, îndeaproape, procesul. La întâlnirea de la ora 16:00 de sâmbătă am dat de oameni faini, mai ales președintele secției de votare.

Restul, știri din Londra: inundație mare în Islington, alți oameni omorâți prin înjunghiere, iar probleme mari cu Southern și cu metroul, peste 8000 de lucrări pe străzile Londrei ce duc la ambuteiaje, smogul din Londra, ceața din Canary Wharf care a afecta funcționarea City Airport, oameni care pleacă din banking pentru a deschide start-uo-uri în IT.

Have fun.
manuel-cheta-podcast-roman-londra-011-diaspora-voturi-sarbatori-iad