Categorii
Arhiva General Online

Podcast „Un român în Londra”, ep 5: Ooops, arde!


Și iată-ne la al cincilea episod al podcastului Un român în Londra. Un alt episod în care discutăm despre Brexit, creșterea prețurilor, despre chirii, despre swatting, cuțite și prea mult cash în orașul britanic.

Este primul episod pe care am reușit să îl înregistrez cu aparatură nouă. Nu sunt tocmai mulțumit de rezultat, dar sunetul este mult mai bun de data asta. Mai jos poți vedea instalatia ce o folosesc: mixer, microfon, splittere, conectoare, pop filter. Folosesc Sony Vegas Movie Studio pentru înregistrarea sunetului și Audacity ca să fac ceva noise reduction.

podcast-roman-londra-manuel-cheta-2016-15-oct-oops-arde-2

Este drept că mi-ar trebui un studio pentru asta, dar lucrez cu ce am. Durează o veșnicie să pun ustensilele la un loc și să încep înregistrarea, dar nu mă deranjează. Învăț câte ceva nou, dau informații mai departe și sper să ajute cât mai mulți oameni.

Chiar am pe țeavă un articol cu pași de făcut când este vorba să mergi în UK, deși ideile principale le ai deja din articolele scrise de mine până acum.

Ca știri din ultima săptămână este întâlnirea mea cu români care susțin USR și care au ajutat la obținerea celor 7000 de semnături pentru diaspora. Chiar ne-ar trebui cineva de la USR să susțină diaspora, nu PSD sau alte partide. Am scris aici de ce îi sustin pe cei de la USR.

Printre știrile săptămânii sunt următoarele:
– am făcut pomenire despre sclavagismul care există în Londra, sub forma unor femei din Nigeria exploatate de familiile bogate din oraș si sub forma unor est europeni ținuți ca animalele la locuri de muncă fiind neplătiți. Doar știm despre poveștile horror din Londra, nu?
– am vorbit despre chiriile din Londra și cum să te protejezi de șarlatani (despre subiectul acesta și în episodul 2 al podcastului)
– TfL va avea greve în perioada Crăciunului
– lira scade tot mai mult iar preturile la produse vor crește cu cel puțin 10%, chiar mult
– o liră este 1,22 USD și 1,10 euro. La anul va fi paritate între liră și euro, lucru de neimaginat acum ceva luni de zile
– nu folosi cuvinte gen „paki” sau „nigger”, pentru ca sunt cuvinte foarte ofensive
– ING mută 40 de traderi din Amsterdam și 20 de traderi din Bruxelles în Londra într-o mișcare prin care își arată încrederea în oraș (peste 4-5 ani UK își va reveni încet-încet din balamucul Brexit și se pare că ING știe asta)
– o gorilă a scăpat de la grădina zoologică din Londra și a fost tranchilizată, spre deosebire de cazul de la Sibiu unde tranchilizantul nu a funcționat și polițiștii au ucis un pui de urs de 6 luni
– un bătrân de 70 de ani, deținător al unui butic, a fost înjunghiat de niște adolescenți care vroiau să îi fure banii din casa de marcat. Aici vezi că domnește cașhul, nu cardul, din păcate
– copil de câteva luni suferind de meningită penumocicică a primit paracetamol de la doctori crezând că are o răceală banală (malpraxisul există și în UK)
– spitale lăsate cu datorii de 10 milioane de lire, exemplu St. George, pentru că femei din Nigeria vin și nasc, dar nu contribuie la asigurările de sănătate în nici un fel
– șofer care a rănit iremediabil un pieton a primit numai o amendă de 400 de lire, dar nu i s-a luat carnetul
– dacă te atacă cineva și tu ai video cu întâmplarea, atunci du-o la poliție și ei vor acționa
– 2500 de oameni mor anual în Londra din cauza poluării cu No2 și PM2.5 (aerosoli de la autoturisme)
– actele de rasism și xenofobie au crescut cu 41% după votul pentru Brexit. Undeva pe la 4100 de cazuri de xenofobie și rasism au loc lunar în Londra. Amber Rudd, Home Secretary, cea care propunea ca firmele care au angajati strâini să listeze câți angajați strâini are, a spus că nu acceptă actele de ură. O ipocrită ordinară, dat fiind că tocmai ea vroia să transforme firmele care au angajați străini în ținte ale alacurilor xenofobe și rasiste.

Pentru mai multe știri nu uita să asculți întregul podcast. Am detalii, sfaturi, comentarii legate de aceste știri. Pentru sugestii, comentarii, sfaturi știi unde să dai cu subsemnatul 😀

podcast-roman-londra-manuel-cheta-2016-15-oct-oops-arde-1