Categorii
Arhiva General

Brașovul urăște bicicliștii – fereste-te de dubițele #Digi

Sau biciclistele. Nu este zi în care să nu îmi zică jumătatea mea despre șicanele primite în trafic de la șoferii brașoveni. Și nu este vorba de claxoane date aurea pentru care ar trebui primite amenzi, ci de faptul că șoferii sunt gata să dea peste tine.

Tocmai ce mi-a zis la telefon că o dubiță de la Digi cu număr parțial „FYB” era să o lovească la semaforul de la Universal undeva prin jurul orei 09:30. Ea stătea pe centrul benzii pentru că era baltă chiar la margine, unde stă de obicei. La culoarea verde dubița a trecut razant și jumătatea mea a fost pe punctul să piardă controlul bicicletei.

Indivizii ăștia nu își dau seama că ei au o mașină de peste o tonă care este o armă periculoasă la contactul cu bicicliștii. Nu mai zicem de faptul că tu trebuie să ai minim 1,5 metri în spatele bicicliștului și, dacă tot faci depășiri, trebuie să lași 1,5 metri între tine și biciclist.

Nu este vorba de lucruri prea grele, ci de un bun simț elementar pe care șoferii brasoveni nu îl au. Când biciclistul din fața ta face semn cu mâna stângă că ocolește o groapă sau canal de care Primăria Brașov nu s-a ocupat, și sunt destule tocmai pe marginea drumului pe unde merg bicicliștii, atunci este normal ca tu, șofer, să aștepți să treacă de acel obstacol.

Dar nu la șoferii brașoveni. Dacă biciclistul din fața ta face semn că ocolește o groapă tu insiști și treci razant pe lângă el. Razant în sensul că te poți sprijini de mașina aia idioată. Individul din dubița de la Digi merită închisoare, nu numai să își piardă locul de muncă.

Și văd că trbeuri de genul se întâmplă des la femei. Când ies cu bicicleta este rar când apare vreun curajos care să facă manevre periculoase în preajma mea. Proștii știu ca bătaia doare, dar cu femeile își permit. Soferii care nu au minimă decență în relația cu pietonii și bicicliștii sunt niște mizerabili care ar trebui aruncați la închisoare.

Unde pot reclama la Digi/Rds-rcs comportament indiot al șoferilor lor?