Categorii
Arhiva General

Mr. Robot, sezonul 2

Cine a aruncat puțin ochii peste filmele făcute de Amazon va ști ca Mr. Robot a ajuns acum la sezonul 2. Bine, Amazon are multe filme, în special seriale, create numai pentru platforma lor, Amazon Video. Netflix a făcut aceeași mișcare de ceva ani încoace.

Sincer, încă nu știu sigur de ce mă uit la Mr. Robot. Vorba aia, nu te uiți două sezoane la un film fără să știi de ce, dar nu la fel este cu serialul acesta. Mă uit la Preacher pentru că îmi place să văd cum joacă actorul Dominic Cooper și că ai acolo o luptă între dumnezeul cărnii și dumnezeul real, să zicem.

La Lucifer mă uit pentru că are un nou unghi legat de marele înger Lucifer și modul în care a ales el să facă lucruri bune tocmai în Los Angeles. Să nu uităm că actorul cae joacă rolul principal, Tom Ellis, intră fain în rolul lui de înger răzvrătit.

La Mr. Robot nu știu la ce să mă aștept. Poate ăsta este și famercul, dar te întrebi: va ajunge E-corp, conglomeratul care controlează o țară întreagă, să fie vreodată distrusă, ori va ajunge Elliot ( jucat de actorul Rami Malik) să re-devină om normal, fără să aibă două personalități în capul lui? La modul groaznic de lent în care se desfășoară acțiunea mă aștept ca Mr. Robot să fie un serial cu multe sezoane, gen The Big Bang Theory, care a ajuns la sezonul 9 acum.

Este foarte posibil că Mr. Robot se va termina cu Elliot uitându-se pe geam afară, stând nemișcat înr-un scaun cu rotile, lucru din care să înțelegem că toată povestea cu hackul secolului și cu toate intrigile ce reies din asta nu au fost decât un univers inventat de el ca să supraviețuiască vieții de paralitic.

Nu ar fi exclus, mai ales că timp de ceva episoade noi știam că el stă la mama lui, că are o rutină exactă și că a construit un univers în jurul acelei rutine, pe când, în realitate, el era în închisoare pentru optzeci și ceva de zile. E drept ca vorbește despre hacking termeni generali, dar centrul acțiunii e mintea lui Elliot. Sper că vor ajunge, totuși, la un fel de concluzie cu filmul și nu o vor lălăi.

Sezonul 1 mi s-a părut mai fain, pentru că abia descopeream că tipul cu care conspira el adesea este o proiecție mentală a tatălui său sau, mai precis, un altfel de Elliot care apare doar în mintea lui. În sezonul 2 mă așteptam să văd ceva mai multă acțiune, dar se pare ca a fost doar un sezon pregătitor, unul în care desfaci ceapa ca să vezi câte straturi are în interior, să te pregătești de intrigile viitoare. No idea.

Cred că Mr. Robot este tipul de serial în care centrul este călătoria și nu finalul. Eu mă uit la filme pentru ca vreau să văd lupta de la final, cum binele câștigă și alte bla-bla-uri de astea. Nu sunt tocmai fan al filmelor în care fiecare episod este destinația finală.

Ori nu înțeleg eu filmele, niciunele dintre ele. E drept, nu sunt pasionat de intrigi și de dedesubturi și prefer filmele „in your face”, gen Transformers, unde ai acțiune, explozii, bum-bum, bang-bang și vruuum. Din acest motiv probabil că Mr. Robot, deși interesant, mi se pare greu de digerat. No fucking idea.