Categorii
Arhiva General

UK: ISIS anunță că Londra și alte capitale sunt ținte

Și știi care este învățămintea? Că atunci când ISIS zice că va face atac în orașul X, vei vedea la știri că a avut loc atentat în orașul X. Cine ar fi crezut că vor fi atacuri în Germania, țară care a luat două milioane de refugiați și imigranți pe nerăsuflate?

Londra ia în serios amenințările, așa cum ar și trebui, și văd că au postat poliștiști cu pistoale-mitralieră în anumite stații de metrou. De obicei sunt atent când merg cu metroul, dar la venirea spre casă, la ora de vârf, 17:30 – 19:00, tot ce îți dorești este să nu fii prins într-o ambuscadă. Uneori stațiile de merou sunt ațât de pline încât oamenii sunt opriți fie la partea de scanare a biletelor, fie la urcarea pe scările rulante.

Cel mai sănătos sfat pe care îl pot da este să mergi pe jos la muncă sau să iei bicicleta. Dacă Londra e vizată, atunci te poți aștepta ca un atac să se întâmple. Undeva pe la 2000 de indivizi, adică musulmani cu cetățenie britanică, sunt pe listele de urmărire ale UK pentru acte legate de terorism. Este suficient ca unul să le scape printre degete și să ajungă între oameni tocmai când se fac blocajele la stațiile de metrou, seara.

La orele de vârf metroul din Londra nu mai face față. Uneori garniturile merg la mai puțin de 1 minut distanță și tot sunt prea mulți oameni care umplu stațiile. De ce? Pentru că nu merită să folosești mașina sau autobuzul să ajungi la muncă Pierzi prea mult timp. În afara orelor de vârf e totul liniște și pace.

Când merg cu metroul mă uit des și mult la oameni să văd reacția lor, mai ales că se cam știe că orașul este vizat. Londra nu este străină de atacuri teroriste, dar oamenii au învățat să trăiască cu gândul și nu îi vezi să se streseze prea mult. Sau cel puțin așa dau impresia.

Deocamdată nu am văzut să se facă controale la bagaje și m-aș aștepta ca măsura asta să fie făcută mai devreme sau mai târziu. Între timp oamenii își văd de viață liniștiți iar anunțurile cu „unattended bag to be reported” rulează ca întotdeauna.

Eu nu pot fi tocmai liniștit așa că de săptămâna viitoare voi face distanța de 7 kilometri până la lucru pe jos. Este mai sănătos și trebuie să arunc ceva kilograme de pe mine.

PS. Londra are mult prea multe locuri aglomerate ca să poți enumera posibile puncte de atac, dar aș zice că The Shard ar putea fi o prioritate pentru că reprezintă, oarecum, mândria orașului. Întâmplarea face că lucrez în exact aceeași clădire. Este doar o întâmplare.

PS1. Nu, nu regret că am venit în Londra. Am avut motivele mele și nu stau să dau explicații ălora care mi-ar râde în nas „Ha, ți-a trebuit UK”. Shut the fuck up.

2 răspunsuri la “UK: ISIS anunță că Londra și alte capitale sunt ținte”

Da, dacă ai suficient de mult curaj, poți folosi bicicleta în Londra 😀