Categorii
Arhiva General

Brexit, un sumar al evenimentelor și implicațiilor via Thunderf00t

Thunderf00t este un om de știință care are canal de YouTube și tratează înclusiv teme social-politice pe lângă cele de știință. Face filme destul de amuzante, dar care au mai mult adevăr în ele decât orice ziar la care ai acces.

Legat de Brexit, ideea generală este că nimeni nu se aștepta ca referendumul să iasă în favoarea plecării UK din UE și, cât durează nesiguranța asta, undeva pe la 2 ani de acum încolo, vom avea oameni care se gândesc de două ori dacă va fi ok să vină în UK sau nu.

Rezumatul este că imigratia nu va fi oprită, lira a pierdut 15% din putere (înainte trimiteai 1000 de lire și aveai 6100 de lei, dar acum primești 5200), liderii care au cerut Brexit se ascund cu coada între picioare iar Theresa May este singura care a moștenit un guvern pe timpul tranziției. Și deja a anunțat măsuri populiste. Nimic nu se schimbă.

Atacurile rasiste și xenofobe au crescut cu 70% în Londra iar ținta sunt, de obicei, copiii și femeile, pentru că, why not?, de ce ai fi un bărbat adevărat să te iei de un imigrant la 120 de kile care îți poate crăpa căpățâna dacă te uiți urât la el când este mai simplu să te iei de femei pe stradă și să le zici „să pleci acasă”?

În fine, Thunderf00t are un film despre Brexit de 30 de minute. Este tot ce ai nevoie pentru a avea o zi relaxată când vezi ce circ ordinar a fost creat și cum șobolanii se ascund după ce au făcut necazul. UK va plăti cel puțin la fel de mult pentru a avea acces la UE, nu va reduce imigrația, pierde banii ce îi primea pentru cercetare științifică și, mai mult, nu va avea nici un cuvânt de zis când vine vorba de politicile UE. Have fun.