Categorii
Arhiva Blogging

Ai o oră liberă?

Tot aud că oamenii nu au timp, dar asta înseamnă că, de fapt, aomenii folosesc timpul respectiv să lenevească. Așa fac și eu: după muncă citesc știrile, mă uit la un film, joc jocuri video, poate mai învăț ceva nou, nu am timp.

Când mai prind ceva energie scriu pe blogul de față ori ceva pe Tehnocultura.ro, unde am rărit articolele, dar am trecut la podcastul săptămânal de știință care are și show notes cu linkuri către știrile săptămânii. Și sunt multe știri, nu glumă.

Nu merg pe ideea că nu am timp, ci merg pe ideea că, la un moment dat, nu ai energie să faci un anumit lucru. Sau voință. Una din cele două. Timp avem și este din plin.

Întrebearea din titlu este o capcană. Știu că ai timp liber, dar rămâne de văzut la ce folosești timpul liber. Eu mi-l ocup și cu voluntariatul de pe Tehnocultura.ro. Pentru cine nu crede, crearea unui episod nou ia multe ore de lucru: strângerea materialului, pregătirea show notes, înregistrarea, editarea fișierului audio după înregistrare și tot așa.

În plus, trebuie să iau tehnică nouă pentru înregistrare și scot bani din buzunar pentru hostarea fișierelor audio pe Podbean.

Poți găsi podcastul meu pe tehnocultura.podbean.com unde am Tehnocultura SciCast. Poate va fi și un alt podcast pe acolo, dar să nu ne pripim. Ultimul episod de acolo este despre teorie versus ipoteză în lumea științei și de ce sper să nu mai aud expresia „doar o teorie”, mai ales când vine vorba de teorii demonstrate și acceptate de comunitatea științifică.

Ce am de zis despre teorie/ipoteză vezi mai jos. Apasă pe play 😀 Cam asta fac eu: în timpul liber vorbesc de unul singur pe subiecte care nu trezesc interesul multora 😛