Categorii
Arhiva General

UK/Londra: to Brexit? Not.

Deși va fi un punctaj strâns, UK nu va ieși din UE. Costul este prea mare pentru ambele părți. Iți dai seama că UK va rămâne în UE atunci când vezi cum trâmbițează problema imigrației. Dacă există o problemă, sigur o pot rezolva, dar nu imigrația este aia și nu sunt românii de vină pentru orice plângeri generale de cer un Brexit.
–***
Legat de imigranți, zic acum doar o frază pe care o voi dezvolta peste ceva săptămâni: când ajung să se plângă de imigranți care fură, atunci trebuie să își pună întrebarea dacă acei imigranți au ce mânca sau unde sta când vin aici.

Mulți români și oameni de alte nații vin aici și au viață de sclavi iar guvernul UK nu face nimic din ce ar trebui să facă: nu verifică condițiile de lucru, nu se asigură că oamenii sunt plătiți legal și că au măcar salariul minim stabilit pe UK, pun bețe în roate personalului medical care ar dori să lucreze aici (te amână cu actele, de exemplu), nu au o politică clară și un plan pentru un nou-venit prin care să îl instruiască ce poate face ca să fie un cetățean bun și să trăiască decent.

Chestiile astea se întorc împotriva impasibilității guvernului UK prin aceea că imigranții ajung de fac rele, de la munca la negru la furt sau altele. Dacă nu stabilești politici prin care un imigrant să se simtă om, atunci îl vei vedea pe imigrant cum cere benefits, face rele ori pleacă dezamăgit de cele văzute. UK nu poate miza pe dezamăgirea celor care pleacă pentru că fluxul de imigranți va fi menținut, cu sau fără granițele deschise. „Problema imigranților” este, la fel ca și „problema țiganilor” de la noi, o monedă cu două fețe: există mai multe părți care trebuie să muncească pentru a repara răul făcut.
–***
De ce Brexit nu va avea loc? În primul rând pentru că au muncit destul de mult ca să fie parte a UE:

Apoi, au tot felul de tratate de colaborare cu UE. România exportă materiale de 2 miliarde de euro anual către UK iar UK este al 10 – lea investitor în România. Sunt mult prea multe variabile ca să zici că Brexit va avea loc.

Cum vede, Jen Dre, o germancă mutată în Londra, treaba asta?

Cum vede o britanică, uneori confuză, toate treburile astea cu imigranții? Îmi place că atinge, în destule puncte, chestiuni sensibile care trebuie știute:
– film 1

– film 2

– film 3

– film 4

– film 5

Jen Dre, germanca noastră, nu va aplica pentru cetățenie în UK:

Hai să mai aflăm câteva lucruri despre ce se întâmplă prin Londra. O firmă britanică a creat o aplicație, Tenant Assured, care scanează conturile tale de social media pentru a-ți oferi un scor atunci când vrei să te muți undeva. Aplicația strânge o mulțime de informații personale și le trimite către viitorul proprietar. Not gonna happen.

Atunci când vrei să ajungi în cealaltă parte a Londrei, ai opțiunea de a ocoli centrul și plătești mai puțin la metrou. Trebuie să folosești butonul pink oyster pentru asta:

Londra este plină de istorie și sper că îmi voi face timp curând să aflu câte un lucru nou săptămânal despre Londra. Ar fi și păcat să nu aflu cât mai multe despre un oraș cu o vechime de 2000 de ani.

Deși Londra este plină de șarlatanii numiți homeopați și chiar regina are un asemenea doctor, tuturora le este interzis să spună că pot vindeca boli precum cancerul:

Bănuiam eu că regina UK nu este numai cu numele:

În Londra, dacă suni la ambulanță și consideră că nu este urgent, atunci aștepți și 45 de minute după ei:

2 răspunsuri la “UK/Londra: to Brexit? Not.”

Stai, că se pare că va ieși 😀