Categorii
Arhiva General

Ce înseamnă să ai ca vecini de curte niște țărani proști

Se face că au trecut ceva ani de când senioritatea nu mai este motiv de respect. S-a dus obiceiul prin care, dacă tu ai 30 de ani și cel din fața ta are 50, tu taci și inghiți pentru că trebuie să respecți omul respectiv, chiar dacă este prost.

Nu mai este așa.

Vezi zilnic cazuri de seniori care nu merită respectați când mergi cu autobuzele RAT. Îi vezi cum se împing aiurea, umblă nespălați, comentează la adresa tinerilor și consideră că tu trebuie să li te înclini.

La fel este și cu vecinii mei din curte, cei din fundul curții. Suntem trei familii în curtea din Brașov și, cu toate că suntem puțini, tot apare râca. În special este cazul vecinilor din fundul curții cu care avuseserăm ceva discuții mai demult pentru că lasă poarta de la curte deschisă ori moșulică ăla prost deschide canalul din curte și oprește apa tuturora că are el ceva treabă de făcut prin casă. Asta fără să anunțe lumea că oprește toată apa din curte și fără să pună capacul înapoi pe canal. Numai bun să calci acolo.

Țăranii ășția, că altfel nu îi poți numi, se uită adesea de sus la mine și la a mea, pentru că suntem chiriași și pentru că suntem tineri. Desigur, nu mă impresionează cu nimic faptul că ei sunt proprietari pe fundul curții, așa că trebuie să le aduc aminte că, chiar dacă plătesc chirie, am toate drepturile unui proprietar pe zona mea.

Mă distrează când văd proprietarii din anumite zone cum își iau vecinii chiriași la rost că nu dețin imobilul în care stau. La care situație nu îmi rămâne decât să îi trimit în iad pe proști, indiferent de vârstă.

Dacă ai 40 – 50 de ani și pretinzi respect, atunci fă dracu bine și comportă-te ca un om care merită respect, altfel te consider o șarlă idioată și te trimit la mama mă-ta să te cuibărești de unde ai venit.

Iar nervii mei vin de la faptul că a mea a lăsat bicicleta lângă casă, cu suficient loc ca idioții din fundul curții să poată trece și vaca din fundul curții a mișcat bicicleta de lângă casă tocmai în centrul căii de access unde a venit ploaia și a udat naibii acte și medicamente.

A mea a avut o scuză, pentru că a trebuit să fugă la toaletă să vomite (este bolnăvioară prin perioada asta), dar vaca aia, în loc să fie împăciuitoare când i s-a zis că nu a procedat bine că a mutat bicicleta, i-a dat următoarea replică jumătății mele: „Ce treabă am eu? Puteai să vomiți afară și apoi să pui bicicleta în parcare, că doar nu oi curăța eu voma ta”.

Singura opțiune este să le aduc aminte de niște dumnezei și să îi scald nițel în niște blagosloveli. Asta pentru că a mea îi zice vacii „doamnă” iar vaca îi râde în nas și pune mâna unde nu-i fierbe oala. Dacă doamnă nu e, atunci sigur vacă.

Zi-mi ca ai motiv să fii vaca atunci când vezi cât de mult loc ai atunci când punem bicicleta lângă casă în caz de urgențe.
bicicleta-loc-trecere

5 răspunsuri la “Ce înseamnă să ai ca vecini de curte niște țărani proști”

Respectul meu s-a dus de mult pentu specimene de genul indiferent de vârsta pe care o au.
Am fost crescut să respect persoane care mă respectă. Dacă e cu nasu pe sus, am grijă să îi dau peste nas la propriu sau la figurat depinde de celălalt.

Ce dai, aia primești. Mulți au uitat asta.

Dragii mei vecini au ceva împotriva chiriașilor, îi văd cumva sub ei, și asta se vede în atitudinea lor.

Partea interesanta este ca si ei au aceeasi parere despre tine :-/ Si n-ai ce sa faci pentru ca asa e natura umana, fiecare crede ca are dreptate in dispute de genul asta.
Doar ca ei n-au un forum pe care sa-si verse necazul asa ca vor vorbi cu toti vecinii binevoitori, prietenii si cunostintele. Old school blogging 🙂
Succes in rezolvarea certurilor care vor urma…

Ok, de acord cu ce spui (si eu am tarani prosti cu 4 clase pe scara blocului care nu merita nici sa-i saluti). Dar tu de ce spui „a mea”, in loc de sotia mea sau nevasta-mea.

Penru că este perechea mea, mai nou logodnica mea, dar nu încă soție. E a mea, totuși 😀