De ceva timp tot vreau să scriu un lucru extrem de important: oriunde ți-ai găsi chirie nu lua o cameră la stradă principală, pe cum am făcut eu. Unde stau acum este stradă principală, de fapt, una dintre străzile ce unește sudul Londrei de Centrul orașului. Este bine că ai acces la magazine iar statia de metrou este aproape însă sirenele nu contenesc.
Pe strada asta trec, pe zi, mai bine de 60 de mașini de la poliție, salvare, pompieri, poliție în mașini civile, alte tipuri de salvări, alte tipuri de poliție și pompieri. Uneori, când înregistrez podcastul Tehnocultura SciCast trebuie să înregistrez anumite părți de mai multe ori. Devine foarte enervant la un moment dat.
Sau când stai la telefon ori pe Skype și la fiecare câteva minute trece o sirenă prin zonă. Următorul loc în care mă mut va fi o stradă lăturalnică, poate într-un „cul de sac”, cum mai sunt anumite străzi ascunse în forma unui fund de sac. Un alt risc atunci când stai la strada principală este fie să auzi o mulțime de proști pe motorete cum își ambalează hârburile, fie trec cocalarii cu mașina și insistă să împartă „iubire la toți” trecâtorii dând naibii muzica la volum extrem de mare. Să nu uităm bașii.
Nu mai vreau stradă principală.
Să nu uit de chirii. Londra are chirii destul de mari, care pot merge, pentru o cameră, de la 350 de lire într-o zonă mărginașă și cu o cameră în care încape doar patul și o masă și ajunge până la 900-1200 de lire pe lună pentru o cameră dublă în care au voie să stea cupluri. Voi scrie și despre asta un articol în viitor.
Brexit.
Don’t really care. Asta este varianta scurtă a răspunsului. Situația pentru românii care sunt deja aici nu se schimbă, dar se va schimba puțin pentru cei ce ar veni în viitor. Nu va fi excesiv de greu să vii în UK, dar cei ce împing agenda LEAVE când este vorba de Brexit, pe cum este Telegraph, o zic de parcă s-ar ridica ziduri enorme prin care ei vor fi salvati de toatele relele din lume. Desigur, ipocrizia occidentală, cum mi-a fost dat să aflu, nu vrea să recunoască faptul că pericolul din interior este cu mult mai mare decât cel din afară.
Uite cu ce împinge Telegraph agenda LEAVE în legătură cu Brexit:
„Why should we be rationing breast-cancer drugs for desperate British women while we’re subsidising Bulgaria and Romania?”
Really?! Adică România dă 4 miliarde de euro anual către Uniune, primește înapoi 1 miliard pe care nu îl folosește și apoi unii englezi se plâng că ne dau noua bani?! Legat de românii din Anglia am avut ceva de zis pe Facebook:
LOL. Cică UK plătește beneficii pentru români sau bulgari. E cazul țiganilor, dar nu a celorlați români care lucră în UK. Cei mai mulți români lucra în UK pe salarii destul de proaste, dar nu iau bani de la guvernul UK, ci consumă bani aici. So, argumentul ca trebuie ca UK să iasă pentru că Românii le papă bogăția este la fel de idiotic precum argumentul ca Luna e departe pentru că noi nu cumpărăm destul lapte.
Have a laugh: „Why should we be rationing breast-cancer drugs for desperate British women while we’re subsidising Bulgaria and Romania?”
Tocmai din cauza unor remarci ca asta UK va rămâne în UE. In rest, românii nu stau la întins mână ( cu excepția țiganilor) și sunt prea prost plătiți pentru cât de calificați sunt.
Telegraph, rușinică, rușinică mare pentru minciunile propagate.
Câ tot vorbeam de pericolul din interior: să se uite la câți români merg la doctor versus englezi de-ai lor. Ei nu vor spună că o mulțime de indieni, arabi sau negri fac rândurile lungi la doctori pentru că le este teamă să fie numiți rasiști, așa că preferă să fie numiți xenofobi și să arunce vina în spatele românilor și bulgarilor. Câți români vezi la rând la doctor în UK. Prea puțini.
Românii și bulgarii vin în UK să lucreze, nu să stea la întins mâna (cu excepția țiganilor). Eu plătesc anual peste 7000 de lire taxe la statul UK și nu folosesc, poate, nici 1 la mie din banii ăștia. Asta este situatia multor români.
Ar trebui să se uite, în cazul Londrei, la politicile pe care le au GP, general practicians aka doctorii de familie, legat de planificări și tratamente și să nu dea vina pe români.
Să nu uităm că evaziunea fiscală este în floare, cu bani cash care schimbă mâinile la fiecare minut și nimeni nu știe unde se duc. Exemplu este zona Tooting din Londra, unde sunt multe restaurante, fast-food-uri, magazine mici deținute de arabi, indieni sau chinezi. Au angajați pe care îi plătesc sub salariul minim pe economie, dau bani extra, acolo unde dau, fără a avea acoperire legală, nu prezintă bonurile și tot așa. Dar nu vor face controale să închidă magazinele/fast-food-urile respective pentru că le este teamă că vor fi considerati rasiști.
Compară evaziunea fiscală și faptul că britanici de-ai lor, de orice culoare ar fi, fac rândurile lungi la doctori cu „gloata” de români care muncesc cinstit și care, culmea, plătesc taxe, nu iau bani de la UK.
În fine, altă chestie idioată: feminismul dus la extrem într-o firmă din Londra. Pentru că BBC și pentru că trendy. Video mai jos:
Comentariul meu la chestia asta este chiar la acel video:
Boo-hoo. In the UK women are paid 1. according to the performance, 2. according to job specs and 3. according to the negotiated rates. That means women are treated here equally.
To simply give extra pounds for the simple fact that a woman is a woman seems pretty much arbitrary and it defeats the purpose of equality. It is about equality of chance, not about equality of outcome „regardless of performance” as the interviewee said. Shame, BBC.
Also, to bring out the „historical argument” that women have been facing marginalization throughout the ages is like wanting to condemn the nowadays Germans for what their forefathers did. You can’t use that argument to say „because women have had a bad time in the past, we will now give them extra pounds”.
A company relies on performance and that should be the only key measure by which you pay an employee regardless of sex, race or what-not. Boo-hoo again.
2 răspunsuri la “UK, ceva supărări: sirenele de pe străzile principale, Brexit „din cauza românilor”, feminism idiotic propagat de BBC, chirii exorbitante în Londra”
sa înțeleg ca te-ai mutat?
Nu încă. Eu caut undeva unde va fi nițel mai liniște. Vedem.