Categorii
Arhiva Locuri pe net Online

Cu ce mă mai ocup? Podcasturi din care ai ce învăța: Tehnocultura SciCast

Cumva am uitat să scriu despre cel mai nou proiect la care lucru de mai bine de o lună. Este work in progress, dar până acum am reușit să îmi fac antrenamentul destul de bine. Pentru cine nu mă urmărește pe Facebook țin sa reamintesc că este vorba de Tehnocultura SciCast, un podcast audio românesc despre știință și ce efecte are știința în viața de zi cu zi.

Am văzut că Dorin își publică podcastul ICR Podcast pe Podbean, așa că am trecut și eu pe platforma respectivă. Până ieri aveam fișierele pentru podcast găzduite pe contul meu de hosting și nu era o idee tocmai bună. Una la mână că nu aveam parte de statistici în mod ușor și a doua la mână, mâncam banda aiurea.

Fiecare episod de la Tehnocultura SciCast are un subiect de știință ca pièce de résistance, apoi întrebarea săptămânii, minutul de tehnologie, știrile din știință, secțiunea de pseudoștiință și partea de bonus.

Fiecare parte a episodului te învață ceva anume.

În cel mai nou episod, Episodul 6: Gravitația, am discutat, mai întâi, despre importanța lui Galilei în transformarea modului în care oamenii fac știință, apoi importanța formulelor lui Newton în viața de zi cu zi, de la sateliți GPS la călătoria spre Lună.

Apoi aflăm care este originea magnetismului la întrebarea săptămânii și apoi urmează secțiunile de știri din domeniile tehnologie și știință. Partea de bonus are, de obicei, lucruri care nu țin de știri, dar din care poți învăța ceva nou.

Fiecare episod de podcast are partea audio, dar și show notes publicate pe Tehnocultura.ro. Atenție, show notes pot fi lungi și pline de informație!

Avem un episod nou în fiecare duminică iar fiecare episod durează aproximativ o oră. O oră de bunătățuri pentru creierul tău!

Ascultă cel mai nou episod în care discut despre gravitatie: