Categorii
Arhiva General

Rezultatul final al corupției? Moartea.

Nu poți face un calcul exact, dar corupția va duce, invariabil, la moartea cuiva mai încolo, în timp. Atunci când tu, ca polițist, primești șpagă și lași o mizerie de șofer să scape cu permisul curat, atunci tu pregătești terenul ca acel șofer să omoare pe cineva.

Când te numești Condrea și faci șmecherii cu dezinfectant care este inutil în spitale, atunci tu omori oameni. Desigur, pe mizerii precum Condrea și o bună parte dintre parlamentari nu îi interesează câți oameni mor din cauza deciziilor lor.

De ce?

În primul rând pentru că nu sunt trași la răspundere, în al doilea rând nu simt frica și în al treilea rând ei nu își văd rudele murind din cauza deciziilor lor. Dacă nevasta sau copilul unui jeg de parlamentar mor din cauza deciziilor prostului, atunci poți fi sigur că vor lua niște decizii cât mai corecte.

Dar nu vei vedea asta. Cum nimic nu îi poate atinge pe mizerabilii din Parlament nu vei vedea schimbări.

Dar nu numai ei sunt de vină.

Toți suntem. Ai mers vreodată cu nașul? Eu da, prin liceu, când mai ajungeam în Brașov de la Sfântu-Gheorghe. Ai furat? Eu da: când eram mic, fructe din copaci de la vecinii de la țară și chiar o maioneză de la Non-stop. Ai avut copiuțe la examene? Și ăla e furt. Ai luat filme de pe torente? Și eu, și tu ai făcut asta. Tot furt e, chiar dacă nu încriminat la noi.

Vine o vreme a schimbării, una în care trebuie să zici stop. Tu să te schimbi și apoi să ceri celor din jur să se schimbe. Nu am văzut asta la români în genere, dar am văzut că apar tot mai multe luminițe, oameni care vor schimbarea și care, ei înșiși, sunt schimbare.

Cioloș a intrat în jucăria asta pentru că trebuia calmată lumea după Colectiv, pentru că se știe că răbdarea românilor ajunge la un capăt. Revoluție? Nu trebuie mult, sincer. Nemulțumirile se adună și este vorba aici de nemulțumirile românilor împotriva românilor. Acolo este revoluția adevărată.

Sper că nu va fi nevoie de bătaie generală în care o parte dintre români îi bat pe ceilalți români ca să fie și ei normali. Cam ca în filmul de mai jos (via Vali):

UPDATE 6 mai 2016: Ministrul Sănătății zicea că nu poate publcia lista de spitale care au folosit dezinfectant inutil, dar iată că tocmai s-a publicat lista. O parte din spitale au tratat victime de la Colectiv.