Categorii
Arhiva Optimism Personal

Londra: ce văd eu în drum spre muncă

De mai bine de două luni merg pe jos către muncă și vin tot pe jos. Așa mai scap de burta care mă încurcă mai tot timpul și, probabil, mă feresc de stațiile de metrou, clasice țințe ale atacurilor. Fac așa 10 kilometri cu mersul pe jos. Nu mult, nu puțin. Este un început.

Cum arată rastelurile de biciclete. Sunt destul de multe prin Londra.
london-path-work-may-04-2016 (1)

Curioasă forma canalului ăstuia. Poate voi căuta pe net cândva să aflu care este rostul lui.
london-path-work-may-04-2016 (2)

Nu i se zice „dirt”. I se zice „Litter”. De mizeria ce trebuie aruncată la coșul de gunoi, zic.
london-path-work-may-04-2016 (3)

Stații de bus sunt marcate și semnalizate de le vezi din spațiu.
london-path-work-may-04-2016 (4)

Cică i se zice Cycle Superhighway 7 sau CS7. O bandă amărâtă rezervată bicicliștilor. Nu toți oamenii au curaj să bicicleze în Londra.
london-path-work-may-04-2016 (5)

Prin Londra vezi mii de asemenea case în șiruri care par să nu se mai termine. Multe arată la fel, dar sunt simpatice.
london-path-work-may-04-2016 (6)

De obicei este senin dimineața. Ziua ai ploaie undeva între 2 și 4 și apoi seara este senin din nou. Diminețile sunt răcoroase în perioada asta.
london-path-work-may-04-2016 (8)

Cu adidași până la muncă. Îi vezi pe mulți îmbrăcati de birou, dar cu teniși sau adidași în picioare. Nu de alta, dar nu faci câte 10 kilometri în fiecare zi în pantofi. Chiar nu.
london-path-work-may-04-2016 (10)

La anumite stații de metrou și de tren, cum este Balham, vezi parcări de biciclete. Nu sunt prea mari, dar măcar oamenii au unde le lăsa când merg să facă naveta undeva departe. Naveta este criminală în Londra dacă ai locul de muncă în cealaltă parte de oraș. De obicei lumea se mută în zona locului de muncă. Este o strategie câștigătoare.
london-path-work-may-04-2016 (11)

Zona în care stau este plină de magazine și restaurante indiene. Curry peste tot. Nu pot suporta mirosul sau gustul de curry.
london-path-work-may-04-2016 (12)

Ce este materialul ăsta de la baza copacului? Este moale când calci pe el.
london-path-work-may-04-2016 (13)

„Look right”. Am avut coșmaruri cu trecutul străzii pe aici până m-am învățat să ignor semnele ca cel de mai jos și să fiu atent în ambele direcții. Cu timpul te înveți cu mașinile care merg pe stânga.
london-path-work-may-04-2016 (14)

La „Ginger Pig” am dat 10 lire pentru carne de porc și o salată. Bună mâncarea, dar am mâncat-o cu noduri în gât. Era prin vremea în care încă nu aveam primul salariu de aici.
london-path-work-may-04-2016 (15)

Când se schimbă un acoperiș ei fac schele de acoperă toată casa.
london-path-work-may-04-2016 (16)

Multe clădiri sunt făcute din cărămizi. După atâta beton în Brașov cărămizile astea îmi sunt simpatice.
london-path-work-may-04-2016 (17)

„Wait”. Mai toată lumea trece pe roșu pe aici.
london-path-work-may-04-2016 (18)

A venit primăvara/vara. Iarba este verde mereu pe aici, inclusiv iarna.
london-path-work-may-04-2016 (19)

Mai am ceva articole despre Londra în draft și le voi publica curând. Have fun!

10 răspunsuri la “Londra: ce văd eu în drum spre muncă”

Mersi. L-am trecut în feedul meu și o să mă uit și pe blogul lui 😀

Din cauza de lene, nu am ai scris de ceva timp pe blogul meu.Dar o sa mai bag in zilele ce urmeaza ceva articole despre Birmingham, experienta mea cu inchiriatul unei case si tot ce e bine de stiut pt cei care vor sa vina in UK.

Manuel, daca vrei sa ne conversam pitikut_pitik e id-ul meu de Skype.

Ok, ti-am dat add pe Skype. Faza este că nu sunt destule informatii pe net despre viața în UK, viața aia, de zi cu zi. Așa ar veni și oamenii puțin mai pregățiți. 😀

Am fost si eu pe-acolo si am ramas cu un gust amar. Da, case frumoase, prase frumoase, natura frumoasa, dar cam atat. O locatie numai buna de petrecut o vacanta si atat.

Sa te fereasca dumnezeu sa vrei sa-ti faci o viata acolo. Interviuri ciudate, injositoare, cu cerinte suprarealiste si penibile, oameni rasisti si xenofobi, fum de iarba peste tot si oricand si un comportament asociat consumului de iarba.

Furturi, crime, incendieri, spargeri peste tot, strazile sunt pline noaptea de niste indivizi care fac ferentariul sa para raiul pe pamant.

Frig, MULT frig, frig si iarasi frig. Daca esti ca mine, obisnuit cu 24 de grade in casa, iti garantez ca o sa dormi noaptea in luna iulie cu caciula pe cap si imbracat in 2 pulovere.

Am plecat acolo simtind ca lumea e a mea, m-am intors simtindu-ma ca un cersetor cu experienta in IT caruia i s-a spus ca nu are destule certificari ca sa spele un veceu.

Tare mi-e ca nu mai calc pe acolo nici in concediu. NU merita banii mei nici macar ca turist. In Bulgaria e mai frumos!

Mă, eu lucru în IT, adică în webdevelopment. Și nci măcar nu sunt full-stack dev, ci front end dev pe poziție de junior. Pe unde am fost oamenii s-au comportat frumos cu mine în Londra.

Stau în zona Tooting, în sudul Londrei, zonă plină de arabi și indieni, dar nu am avut bai să se uite unul chiorâș la mine.

Interesant ce am citit la tine pe blog, cat si in afara lui, recunosc ca incet, incet ma prinde mirajul occidentului, Anglia suna cel mai bine, astept votul lor fata de UE si sper sa vad in realitate ceea ce am vazut in mediul on-line.
Poate gasesc ceva de munca si in domeniul meu 🙂

Ai grijă să nu fie chiar un miraj, adică o iluzie și o capcană. Dacă nu știi sigur că se caută de lucru în domeniul tău și dacă nu știi cam ce bani se dau, o să te pui în situații nasoale. Sunt mulți români care lucrează joburi prost plătite la arabi pe aici și se știe aici că arabii nu respectă regulile UK și au condiții proaste de lucru și salarii proaste de tot.

Trebuie să fii pregătit și să nu lași trburi în „speranța că va fi bine”. Cunosc tehnician dentar care lua bani buni în România, dar nu a găsit să lucreze la britanici și lucrează la un israelian. Nu are salariul pe care îl merită și nici condițiile la care se aștepta. Trebuie să ai grijă să nu îți creezi propria dezamăgire. Eu am pelcat din țară știind că se caută oameni în fron end, programare website-uri, și așa am plecat.

Tehnician operator rețele telecomunicații – sudor jonctor FO , asta ar fi domeniul meu , dar sânt deschis si spre alte job’uri , rămâne de văzut acolo ce va fi si cum va fi , timp de 1 lună voi încerca să văd dacă găsesc ceva de munca pe acolo , dacă nu înapoi în România

Păi mai întâi vezi dacă este căutare pe jobul pe care îl știi și apoi pleacă. Nu te du la ghici. Caută să vezi cam ce firme caută oameni în doemniul în care ești calificat.