Categorii
Arhiva General

O abordare de genul avem nevoie și legat de țiganii din România

Îmi place cum autorul filmului de mai sus ia la bani mărunți situații și declarații legate de subiecte așa-zise controversate. Spun „așa-zise” pentru că feminismul, așa cum are loc acum în Vest, este o ciudățenie care nu ar trebui să existe pentru că, în forma sa agresivă, zice că „toți bărbații sunt niște vilatori” și că „bărbații trebuie uciși”. Nu este feminism, ci este sexism idiot.

Revenind la film, Sargon analizează de ce populația de negri din SUA se consideră discriminată, motiv pentru care ei au creat hashtagul #BlackLivesMatter. Se pare că, până la urmă, nu ai de-a face cu „rasism instituționalizat” ci cu faptul că în comunitățile de negri vei găsi mame singure mult mai des decât în comunitățile de albi, de exemplu.

Lipsa tatălui în familie mărește riscul ca un copil să devină delincvent și să ajungă la închisoare. Dat fiind că asemenea copii devin „șmecheri” de stradă vei vedea de ce vezi atâtea cazuri de negri împușcați. Cele mai multe cazuri în care poliția din SUA a omorât oameni a fost pentru că respectivii aveau arme asupra lor și reprezentau un pericol pentru agenți.

Dacă ar veni un prost înspre mine cu un cuțit în mână și aș fi polițist, l-aș împușca. Și nu trebuie să fiu în SUA pentru a face asta. Când pui în pericol viața unui agent nu poți cere să fii tratat cu flori, mai ales că nu lași arma din mână când ți se cere.

Victimizarea negrilor și a feministelor din SUA urmează o rețetă aproape perfectă și trebuie să fim atenți la ce se petrece acolo. Mișcările astea două sunt un exemplu de retorică în care minciuna este ridicată la rang de dumnezeu și folosită ca justificare pentru comportamente antisociale.

La noi ONG-urile care, cică, protejează țiganii, nu îi protejează, ci doar îi folosesc ca paravan. După cum se explică în filmul de mai sus, negri sunt cei care trebuie să se ajute pe ei înșisi, tot așa și țiganii trebuie să îsi schimbe modul de a fi. România nu este nici rasistă și nici xenofobă. Dacă vine un țigan să cumpere pâine, chair dacă este nespălat, tot este servit.

Eu am învinuit des românii pentru eșecul comunităților de țigani de la noi și pe bună dreptate, dar trebuie să ne uităm și la partea cealaltă: avem nevoie de țigani care să ajute comunitățile din interior, care să ridice alți țigani din modul respectiv de a gândi.

Dacă dai de un țigan muncitor sau de unul care caută să schimbe comunitatea sa de țigani, atunci să îl ții aproape. Omul ăla este o comoară.