Categorii
Arhiva Blogging Locuri pe net Online

Facebook face mizerii: alertă de malware la login

Vreo două zile la rând Facebook nu îmi permitea accesul la cont pentru că, zicea site-ul, am malware pe computer și că ei au soluția (ideală) pentru a rezolva problema: să descarc și să rulez Trend Micro HouseCall.

Ei bine, nici după rularea programului nu s-a rezolvat nimic. Oare câți bani primește Facebook să ne bage pe gât într-un mod atât de josnic un program de care nu ne pasă deloc? Dacă este vorba de programe antivirus, atunci eu folosesc Windows Defender și, dacă chiar vreau „o alta părere”, atunci trec pe Malware Bytes ori Combofix.

Facebook m-a dezamăgit și nu va fi prima dată. Pe măsură ce Facebook acaparează tot mai mult din viața fiecăruia dintre noi, cei de la rețeaua de socializare vor face mișcări din ce în ce mai îndrăznețe. Rămâne de văzut unde este linia de demarcație, linia pe care, dacă Facebook o trece, atunci voi renunța complet la rețea.

Deocamdată folosesc Facebook pe post de sursă de știri și coordonare pe grupuri de interes, de la blogging la promovare a științei. Uneori îl folosesc pentru chat. După cum bine vezi Facebook are un control destul de mare asupra a ceea ce fac tocmai pentru că o mulțime de activități și oameni sunt acolo.

În fine, ca să scap de mesajul cu malware am încercat un restart de computer. Nu a mers. M-am conectat apoi folosind un VPN numit ProXPN. Nu a mers.

La final mi-a venit ideea să șterg toate lucrurile salvate în Chrome: parole, cookie, cache. Tot. De la început. În felul acesta Facebook nu a mai avut cookies după care să știe că „acesta” este calculatorul care trebuie să primească mesajul fals de malware.

Urât, Facebook, urât.

2 răspunsuri la “Facebook face mizerii: alertă de malware la login”

Nu e de la browser. Văd că ține minte contul meu propriu-zis. Dau share des și de aia face figurile astea.