Categorii
Arhiva General

Profesori doctori care nu au ce căuta prin universități

Se dă filmul de mai sus. Cristian Român, senior editor la revista Știință și Tehnică, ne povestestește despre profesori universitari care au și titlu de doctori care aberează pe bandă rulantă. Nu este un caz singular. De obicei, profesori din domeniile inginerie, psihologie, sociologie ajung să abereze în halul ăsta.

Nu am auzit de profesori universitari care activează în domeniul fizicii să abereze prostii gen „Pâmăntul intră în dimensiunea a patra sau a cincea”. Unii oameni pierd contactul cu realitatea și totuși ajung să predea prostii pe la Universitați. Este penibil.

România este plină de așa cazuri iar locul unde te-ai aștepta ca asemenea lucruri să nu se întâmple, adică la universități, colcăie de asemenea nebuni care ar trebui legati și aruncati la marginea pădurilor.

Ca idee, oamenii care vorbesc de „conștiințe superioare în dimensiunile 4, 5, 6” știu cât este de dificil să scoți un nou medicament pe piață? Durează și 20 de ani și costă miliarde de dolari să faci știință și să obții un nou medicament.

Desigur, este mai simplu să aberezi ca un idiot ordinar. Este mai ieftin, de fapt. Ia să vedem procesul creării unui nou medicament via Compound Chem:

The-Drug-Discovery-Process

Dacă tot ai mintea deschisă cunoașterii și te interesează să afli mai multe despre viață și Univers, atunci alege domeniul care ne duce, la propriu, la cer: