Categorii
Arhiva Blogging General

Final de 2015: calitatea ta de om

Nu mai fac articol de final de an ca în alte vremuri. Nu mai am răbdarea sau nervii să fac o recenzie a anului trecut. Nu voi trece în revistă cele mai importante momente. Cine mă știe sau este interesat de ceea ce am făcut este deja la curent cu ceea ce fac și voi face.

Mă interesează un gând care m-a bântuit tot anul: evenimentele prin care treci nu te definesc, dar actiunile tale în lumina acelor evenimente sunt cele care arată cine ești.

De la un tip asocial și extrem de timid în urmă cu peste 15 ani am ajuns să fiu un om deschis, semi-social, popular pe alocuri. Este o evoluție de care sunt mândru, dar nu aș fi ajuns aici fără a-mi pune la îndoială actiunile la fiecare pas, fără o introspecție de „rutină” făcută cât mai des.

Din acest motiv sunt foarte interesat de ceea ce fac și gândesc, dar mai mult de atât sunt interesat să aflu de ce fac ceea ce fac. Introspecția poate fi extrem de utilă. Tocmai de aceea urmăresc și podcasturi de psihologie precum You Are Not So Smart.

Calitatea ta de OM este dată de acțiunile tale, de spusele tale, de gândurile tale. Dacă pornești de la ideea că fiecare om greșește și mai adaugi faptul că un om are datoria de a îndrepta greșeala, atunci ești pe drumul cel bun.

Calitatea ta de OM este dată de alegerile tale. Ultimul lucru pe care vrei să îl pomenești la final de viață sau de an este „cum ar fi fost dacă…”. De aceea, atunci când apare o așa situație, o cântăresc, iau o decizie, fac pe măsură și îmi văd de drum în cunoștință de cauză. Vreu să evit acei „cum ar fi fost dacă…”. Tocmai de aceea și urmăresc exemple de oameni ca cei de aici, care nu se întreabă, ci fac lucruri bune și ajung departe.

2015 a fost un an obositor, plin de dezamăgiri, dar și un an în care m-am recâștigat, m-am întrecut și mi-am pregătit terenul pentru un 2016 extraordinar.

Viața este frumoasă (via). From London with love.
viata-e-frumoasa

2 răspunsuri la “Final de 2015: calitatea ta de om”

eu îți mulțumesc pentru ce am trăit împreună în acest an, pentru ce am învățat și pentru prietenie.
să fii bine acolo unde ești, să ai sărbători frumoase și liniștite, să te bucuri de cei dragi ție și să mergi mai departe pe drumul tău.

from brașov, with love,
mâțul pervazier. 🙂

😛

Mersi de urare. Vom avea ce face aici, în Londra, de sărbători. Multe locuri de vizitat, mai ales că nu am ieșit des din casă în ultimele trei luni de când sunt aici.

Mai este timp, că doar nu am plecat să stau în vacanță 2-3 zile. Am învățat fiecare dintre noi ceva anul ăsta. Să vedem ce va fi la anul 😀