Categorii
Arhiva Blogging

Bloggeri, învățați din experiența altora: tot conținutul să fie la voi

SoundCloud a închis ceva conturi ale unor podcasteri de dincolo pentru că aveau nu-știu-ce fundal sonor. Până de curând nu era nici un bai, dar de când SoundCloud a făcut contracte de colaborare cu Warner Bros. și cu niște case de producție a început să închidă conturi pe bandă rulantă.

Podcasterii în discuție, cei de la Guy Friends Podcast, au pierdut 3 ani de zile de podcasturi pentru că și-au ținut conținutul acolo. Ei foloseau remixuri de melodii, nu melodiile originale ale diferitelor trupe și tot s-au văzut loviți de Soundcloud.

De aceea zic și repet: bloggeri, aveti grijă ca tot ce ține de munca voastră să fie și la voi, undeva. Dacă pui totul în seama unor terți, atunci vei risca să pierzi.

Din fericire acei podcasteri au fișierele audio pe calculatorul lor, deci nu este totul pierdut, dar asta ne arată cât de fragil este mediul online: YouTube, Facebook și alții care promit gratuități îți pot închide conturile și tu poți pierde conținutul la care ai lucrat ani întregi.

Bloggerii fac greșeala că folosesc Disqus ori Facebook pentru a strânge comentarii la articolele lor și, când cele două platforme vor cădea în cap, atunci ei vor pierde comentariile respective.

Comentariile sunt parte din pagina ta și, drept urmare, parte a conținutului blogului tău. Cad terții, cade și o parte din blogul tău.

Pune totul în curtea ta și nu te baza pe alții 100%.