Categorii
Arhiva General

Oprea

Gabriel Oprea, Vice Prim-ministru și Ministru al MAI, s-a tot folosit, cu complicitatea tacită a Poliției, de coloane oficiale care îl însoțeau în tot felul de treburi personale. Coloanele oficiale se oferă numai pentru Președinte, Prim-ministru și șefii celor două camere ale Parlamentului.

Poză cu Oprea:
gabriel-oprea-ministru-mai-2015-ucis-politist

Oprea nu avea voie să aibă escortă cu polițiști decât în caz de urgență nu ca să își facă treburile personale. Tocmai pentru că folosea coloana în mod abuziv, dacă nu chiar ilegal, autoritățile din București au astupat peste noapte gaura din cauza căreia a murit polițistul Bogdan Cosmin Gigina, ce era pe motocicletă, cel care era antemergător pentru coloană.

Desigur, Poliția și Ministerul au făcut tot ce au putut pentru a mușamaliza și pentru a scunde detaliile accidentului în care polițistul a murit degeaba pe vreme de ploaie când șeful de dispozitiv a cerut coloanei să meargă cu 100 km/h prin București.

Reacții există, cel puțin în media.

Cei de la Funky Citizen au o abordare interesantă:

„Cu aprobarea CSAT, SPP poate asigura protecția unor demnitari și foști demnitari, precum și altor persoane, la cererea acestora”.

Destul cu abuzul de coloane oficiale! Dacă-i așa, vrem coloană oficială pentru tot poporul. Hai să le arătăm politicienilor că trebuie să fim egalii lor.

Fă o cerere (simbolică) și trimite-o pe csat@presidency.ro. Cu cât mai multe cereri trimise, cu atât vor înțelege mai bine mesajul. Președintele poate opri acest abuz, prin CSAT.

Model de cerere + context, aici:
www.funkycitizens.org/cere-si-tu-coloana-oficiala/

#abuzulDEprivilegiiEcrima

De la Funky Citizen:
oprea-ilegal-coloana-oficiala-murit-politist

Epopeea lui Oprea:
oprea-poemul-2015

De citit și:
Cum isi acopera urmele Gabriel Oprea dupa accidentul politistului motociclist
Trupa Vunk îi cere lui Iohannis coloană oficială pentru mersul la concerte
Cere acum protecția SPP-ului!

Un răspuns la “Oprea”

Pana una alta, a cam scapat cu necazul de la Colectiv. Stai sa vezi de acum ce se opinteste el in slavi. Cum s-au descurcat oamenii lui, cat de eficienti au fost, ce solidaritate…
OPreaFreaca la rece…Cine stie pana cand!!!