Categorii
Arhiva General

Taximetriști din Brașov

Despre specia numită taximetriști am scris mai demult când le ceream oamenilor să nu le permită taximetriștilor să fie nesimțiți. În afară de Bratax ai șanse foarte mari să dai de taximetriști nesimțiți la orice altă firmă din Brașov.

În timp ce treceam cu bicicleta de la Universal Star către Postăvarului pe drumul ce vine de la Modarom am observat că vine o mașină din spate. Fiind seară am văzut farurile în oglinda ce o am la bicicletă. Când mă pregăteam să îi fac loc dându-mă la dreapta amicul nostru a dat două claxoane chiar când era la 1 metru de mine.

S-a dus zenul. Fiind vreme rea și umblând cu pelerina pe bicicletă trebuie să fii atent la drum nu să îți sune un nefericit cu claxonul în cap tocmai când vrei să îi faci loc.

Văzând că omul este nesimțit i-am făcut semn cu mâna că trebuie să mă aștepte până fac stânga la 20 de metri distanță. Când m-am uitat mai bine am observat că era un taxiu de la Martax, un Logan deloc îngrijit. Omul se grăbea foate tare să ajungă în stația de taxiuri de la Modarom, plină ochi, care era la 25 de metri de locul în care făcuse gălăgie.

Dacă în mod normal eliberam banda, unui nesimțit ca cel din seara asta, nu i-am făcut așa. A trebuit să aștepte până am făcut stânga pentru a ajunge pe Postăvarului. Din urma mea țipa nefericitul din toți rărunchii, dar cine avea timp de el?

Mi-am adus aminte că șoferii brașoveni sunt tare grăbiți și neliniștiți. Se grăbesc enorm de mult acum ca peste un minut să aștepțe jumătate de oră. Logica? Zero barat, NULL, nada. Iar dintre toți șoferii cei de taxi sunt oamenii pe care îi critic cel mai mult. Dat fiind că s-a comportat ca un animal turbat șoferul de taxi de la Martax, cât de des crezi că voi apela la firma respectivă? Rar spre deloc. Voi prefera Bratax. Cei de la Martax și de la alte firme au și prostul obicei de a împuți mașinile fumând în ele.

Revenind la evenimentul din seara asta, de ce m-a claxonat, dat fiind că el urma să meargă la un rând lung de taxiuri de unde nu prindea client decât peste jumătate de oră? Îți zic eu: pentru că este un nesimțit și este vremea ca cineva să îi servească ceva morală.

PS. Nu public comentariile retardaților care îmi zic să nu merg cu bicicleta, mai ales pe ploaie. Este o chestiune de alegere și, cu pelerina potrivită, ajungi uscat acasă. Nici nu încurci traficul. Nu public nici comentariile celor care îmi zic să folosesc autobuzul sau mașina proprie. Atât timp cât pot merge cu bicicleta o voi folosi. Nu sunt adeptul prostănacilor care au mașină doar ca să se fălească și plătesc rate pentru un vehicul la care nu-și permit nici măcar combustibilul.

2 răspunsuri la “Taximetriști din Brașov”

Incearca TodVip.
Ca si fapt divers esti constienta ca Bratax=Martax=Rey? Sunt toate in familie

Da. Știu că au același disperecat. Dar mai știu că Bratax are oameni faini și că la Martax e ca la zaruri: nu se știe peste cine dai.