Categorii
Arhiva Blogging

Despre Oktoberfest 2015

Amicul Daniel este obișnuit să dea cu toporul în „pișcotarii brașoveni”, zicând că dau limbi mieroase organizatorilor Oktoberfest. Desigur, zicea despre articolul lui Robert care, dacă participă la un event de promovare a Brașovului și a bloggerilor, trebuie calificat drept pișcotar împreună cu grupul Social Media Brașov.

Un lucru pe care Daniel nu îl înțelege și nu vrea să îl înțeleagă este că articolele acide în genul celui pomenit mai sus nu îi vor atrage simpatia, nu că l-ar interesa așa ceva, dar nici nu îi vor face cuvintele mai demne de luat în seamă.

În loc să participe la crearea unei comunități online care să aibă un cuvânt de zis în online și în offline preferă să fie hater și să dea cu toporul în capul unora care mișcă ceva în direcția asta.

Nu cred că poți fi numit pișcotar atunci când aduci niște bloggeri, le prezinți firme și locuri de vizitat din zona Brașov, și apoi îți vezi de viață. Bloggerii au venit, au văzut și au scris despre ce au văzut. Nu le-am cerut să scrie nici de bine, nici de rău, ci doar ce au dorit ei să prezinte.

Atunci când unul dintre parteneri a întrebat cum să abordeze bloggerii ca să scrie lucruri pozitive, i-am zis că nu se face așa ceva. I-am zis că bloggerii vor scrie ceea ce le vine în cap și ce vor dori, inclusiv lucruri negative. Partenerii care erau la masa de discuții au fost de acord cu mine.

Pișcotar ai fi dacă mergi peste tot și tot ce faci este să lauzi. Sprijinul lui Robert a fost esențial, mai ales că el este semi-maratonist apreciat la noi și că este cunoscut pe Instagram unde are zeci de like-uri la fiecare dintre pozele ce le urcă acolo. O poză poate face cât o mie de cuvinte.

Informațiile date de Daniel aici sunt parțial corecte, pentru că partea cu distrugerea terenului nu se aplică: locul a fost re-amenajat. Ce a supărat este atitudinea lui Daniel față de evenimentele create de bloggeri. Nu poți mișca un deget pentru că el te consideră un pișcotar.

Daniel, pișcotarii din Brașov au pus bani din buzunarul lor de mai multe ori când a fost să facă evenimente, cum a fost „Brașovul, atunci și acum”. Și dacă ai nevoie de un sponsor, asta nu înseamnă că te-ai transformat în preșul lui. Desigur, din jilțul tău de rege al Dealului Melcilor este prea greu să vezi faptul că bloggerii din Social Media Brașov au făcut ceva pentru a promova Brașovul și nu au cerut bani pentru asta.

#prinbrasovulmeu a fost un eveniment făcut cu bloggeri și nu cu pișcotari. Brașovul a avut de câștigat din asta și la fel și grupul local de bloggeri. Desigur, tu nu ești blogger, ești un jude al bloggerilor și arunci cu judecăți pișcotărești și maronii către noi, ceilalți.

Uneori ai dreptate, alteori nu. De data asta nu. Modul în care ai abordat grupul de bloggeri și, în special, modul în care te-ai adresat lui Robert te clasifică liniștit în aria de „hater”. Haterii sunt tolerați în jurul nostru pentru că este bine să vedem și puncte de vedere diferite de ale noastre, dar uneori merită câte o palmă peste bot. Își iau nasul la purtare, cum ai făcut și tu.

#prinbrasovulmeu, prin bloggerii brașoveni, a promovat Brașovul în țară și a dus la crearea unui video cu drona frumușel făcut de Răzvan:

Mătăluță ce făcuși pentru Brașov în timp ce hatereai pe Facebook?