Categorii
Arhiva General

Cele 11 etape ale devenirii omului plouat

Mai întâi ceva context: ieri a plouat ca și cum ar fi venit finalul lumii. Meteoprog nu arăta că ar veni ploaia și toată lumea era calmă, deși erau nori negri pe cer. Un indiciu de care trebuia să ținem cont este că a fost prea cald pentru perioada asta.

Un video cu ploaia de ieri:

A venit toamna la #brasov

Posted by Manuel Cheța on Sunday, September 20, 2015

Sau alt film:

Cine are bărci? #brasov

Posted by Manuel Cheța on Sunday, September 20, 2015

Și niște poze de toată frumusețea:

Strazile Brasovului sunt foarte prost proiectate si executate din punct de vedere a scurgerii de apa.Cat or fi costat…

Posted by Cristian Macedonschi on Sunday, September 20, 2015

Cum arăta în zona stadionului din Brașov (via Vali):
inundatie-stadionului-brasov-vali-petcu

Cum am plecat la cumpărături chiar înainte de a începe ploaia am avut ocazia să trec prin cele 11 etape ale devenirii omului plouat:

1. Vezi nori negri pe cer, dar zici că este imposibil să vină ploaia chiar acum, când tu mergi la cumpărături. Las’, că doar nu te-o ploua.

2. Ajungi la magazin și descoperi că trebuie să pleci în altă parte. Ieși afară și începe o ploaie plăcută, de vară. Îți amintești că nu ai luat umbrela cu tine.

3. Mergi la alt magazin prin ploaia caldă, de vară. În timp ce alegi legumele îți zici că nu are cum să vină o ploaie mai rea. Dai să plătești și nu ai portofelul cu tine.

4. Lași legumele și te îndrepți spre casă. Pe parcurs te ascunzi într-un ungher al unui magazin și filmezi șcenele de oroare ce se desfășoară în fața ta: apa umple străzile, gheața cade din cer și mașinile urlă de nebune. Te uiți la niște pietoni care merg prin apa până la genunchi și la niște bicicliști prinși de ploaie. Îți zici că stai bine și că nu te vei uda.

5. Te uiți la o mulțime de oameni uzi leoarcă și te bucuri că ești uscat și bine.

6. Trece gheața și mai rămâne ceva ploaie domoală în urmă. Las’, că îmi pun plasa în cap. Doar nu m-o uda ploaia.

7. În timp ce mergi spre casă ploaia începe să te ude pe picioare. Las’, că doar nu m-o uda pe spate și nici în papuci acum.

8. Treci pe lângă un grup de oameni ascunși într-un gang și îți aduci aminte ce bine era să fii uscat. Apa a ajuns în chiloți acum. Las’ că doar nu m-oi uda și pe spate.

9. Când ajungi la o trecere de pietoni îți dai seama că ești ud leoarcă și pe spate. Apa curge râuri-râuri pe stradă. Las’ că doar n-o fi prea rece apa. „Draci, ce rece e!”

10. Papucii scot clăbuci în timp ce mergi și treci pe lângă alți oameni ascunși într-un ba. Se uită cu milă la tine. Ce bine că ei sunt la cald.

11. Ajungi acasă. Ai capul uscat. Victorie. Iei umbrela și pleci înapoi la cumpărături. Las’, că mai ud de atât nu se poate!

Până la ploaia viitoare te las cu o melodie veche, dar faină: