Categorii
Arhiva General

Cu CFR în țări străine. Nope!

Să zicem că înțeleg faptul că am luat bilete ieftine la promoția „Fortuna” de la CFR și din cauza asta îmi dai locuri într-un vagon infect, dar ce vină au ceilalți călători? Cu reducerile „Fortuna” plătești numai 20 de euro drumul Brașov – Budapesta și este un târg bun.

Alternativa este să plătești mai vreo 50 de euro la autobuz și să ajungi cam în același timp de 15 ore, dar să fii înghesuit ori să plătești vreo 100-200 de euro pentru avion.

Indiferent de prețul plătit, condițiile oferite de CFR în trenul „Dacia”, care face drumul de la București la Viena, sunt deplorabile.

Curent electric pentru un laptop nu ai, deși este o cursă internațională. Aerul condiționat merge doar când își aduce aminte controlorul și doar pentru întreg vagonul, nu diferențiat pe cabine. Ai putea deschide geamul, dar face curent cât nu merită.

Și, cireașa de pe tort, toaletele sunt mai proaste decât cele de la trenurile personal. Draci, la trenurile personal ai curent electric pentru aparatele tale. Să nu mai zic de Softrans care are și condițiile necesare, și curent, și toalete faine. În plus, ei mai au și automate de dulciuri și cafea.

Dar nu CFR.

Tot drumul către Budapesta, toate cele 15 ore în care muream de cald, m-am întrebat de ce urăște CFR atât de mult oamenii care au avut ghinionul să folosească vagoanele sale pentru a pleca peste graniță. „Bucuria” mare este că ne vom întoarce cu același tren.

Data viitoare voi vedea dacă pot folosi vagoanele ungurilor de la MAV pentru a face drumul Brașov – Budapesta ori voi merge cu bicicleta. Pe alocuri trenul mergea cu 30 km/h, deci mersul cu bicicleta pare posibil.

CFR are prețuri mari, de obicei, și condiții proaste de transport. Cineva chiar vrea ca CFR-ul să ajungă la gunoi. Pardon, să rămână acolo.

Un răspuns la “Cu CFR în țări străine. Nope!”

i-am zis unui controlor ca nu sunt conditii infecte, geamuri care nu se inchid si mizerie peste tot si mi-a zis ca sunt prea ieftine biletele, din ce bani sa investeasca?

ca si cum curatenia ar fi facilitate, nu necesitate.